Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 25.01.2023.

15:08

Nova pobeda Šifrin – na dve od legendarnog Stenmarka

Američka skijašica Mikaela Šifrin poboljšala je svoj rekord po broju pobeda u Svetskom kupu.

Izvor: B92

Autor:B92

Nova pobeda Šifrin – na dve od legendarnog Stenmarka
Foto: Profimedia

Ona je i u sredu bila najbolja u trci veleslaloma u italijanskom Kronplacu.

Šifrin je u utorak pobedila u prvom veleslalomu u Kronplacu i oborila rekord sunarodnice Lindzi Von, a sada je stigla i do 84. pobede, pa je samo dva trijumfa dele od ukupnog rekordera Svetskog kupa Šveđanina Ingemara Stenmarka.

Do svoje 19. pobede u veleslalomu, Šifrin je stigla rezultatom 2:03,28 minuta.

Drugo mesto osvojila je Norvežanka Ragnhild Movinkel koja je bila sporija za 0,82 sekunde, dok se na poslednji stepenik pobedničkog postolja popela Šveđanka Sara Hektor sa 1,19 sekundi zaostatka za pobednicom.

Šifrin je prva u poretku veleslaloma sa 600 bodova, druga je švajcarska skijašica Lara Gut Behrami sa 482 boda, a treća Italijanka Marta Basino sa 451 bodom.

Amerikanka je ubedljuvo prva i u generalnom poretku Svetskog kupa sa 1.517 bodova, a slede je Gut Behrami sa 906 bodova i Slovakinja Petra Vlhova sa 896 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve