Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 24.01.2023.

14:47

GOAT: Mikaela Šifrin "gazi" sve pred sobom

Američka skijašica Mikaela Šifrin ispisala je istoriju u utorak popodne.

Izvor: SN

Autor: SN

GOAT: Mikaela Šifrin
Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandro Trovati

Američka skijašica Mikaela Šifrin dominirala je u današnjoj prvoj vožnji veleslaloma u Kronplacu, u trci Svetskog kupa u Italiji.

U drugoj vožnji je bila fenomenalna i pobedila ispred Lare Gut Behrami i Frederike Brinjone pa je postala najbolja skijašica u istoriji sa 83 pobede.

Nakon što se početkom januara izjednačila sa sunarodnicom Lindzi Von sa 82 pobede, Šifrin je bio potreban samo jedan uspeh da bi postala skijašica sa najviše pobeda u Svetskom kupu što je i učinila.

Šifrin ima 51 pobedu u slalomu, 18 pobeda u veleslalomu, pet u superveleslalomu, pet u paralelu, tri u spustu i jednu u alpskoj kombinaciji.

Ona je danas bila najbrža i posle prve vožnje, a pobedila je rezultatom 2:00,61 minuta.

Drugo mesto zauzela je Švajcarkinja Lara Gur-Behrami sa 0,45 sekundi zaostatka, a treća je bila Italijanka Federika Brinjone sa 1,43 sekunde zaostatka.

Slovačka skijašica Petra Vlhova bila je četvrta, a peto mesto zauzela je Francuskinja Tesa Vorli.

Šifrin je preuzela prvo mesto u veleslalomu sa 500 bodova, ispred Italijanke Marte Basino sa 451 bodom i Gut-Behrami sa 437 bodova.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa Šifrin je prva sa 1.417 bodova, Gut-Behrami na drugom mestu ima 861 bod, a Vlhova je treća sa 846 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

24 d

U fokusu

Vidi sve