Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 17.01.2023.

18:45

Nema snega u Garmiš-Partenkirhenu: "Ekonomska katastrofa"

Organizatori Svetskog kupa morali su da otkažu trke u Garmiš-Partenkirhenu jer nema snega.

Izvor: B92

Autor:B92

Nema snega u Garmiš-Partenkirhenu:
Foto: Profimedia

To skijalište je trebalo da organizuje trke u spustu i veleslalomu za muškarce, ali za to niti sada ima dovoljno snega, niti ga ima u najavi, pa će legendarna staza ostati otvorena turistima.

"Gubici su ogromni, otkazivanje je sportska i ekonomska katastrofa", rekla je za agenciju DPA predsednica skijaškog kluba Garmiš i glavni organizator trke Martina Bec, koja je dodala da će se brojke znati tek kroz nekoliko meseci.

Organizatori navode da je prodaja karata išla odlično, a novac zarađen od istih će biti vraćen.

Becova kaže da zbog globalnog otopljavanja brine za budućnost trka u Garmišu.

"Naravno da brinem. Klimatske promene su stvarne, a ove sezone stanje je vanredno u celom regionu Alpa. Nadamo se, ipak, da ćemo dogodine moći da proslavimo jubilarnu 70. trku", rekla je.

Postoje i drugi rizici. "Trka može biti otkazana zbog magle i ako padne previše snega. Takva je priroda sportova na otvorenom, pa i je alpskog skijanja", dodala je Becova.

Garmiš-Partenkirhen je turistima privlačan cele godine, ne samo pod snegom, ali sezona skijanja je lokalnoj privredi ipak najvažnija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

23 d

U fokusu

Vidi sve