Nova vest
Zimski sportovi

Utorak, 22.02.2022.

17:15

Dopingovana još jedna klizačica

Španska umetnička klizačica Laura Barkero postala je četvrta sportistkinja koja je pala na doping testu na Zimskim olimpijskim igrama.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Dopingovana još jedna klizačica
EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Barkero je bila pozitivna na zabranjeni steroid klostebol, saopštila je Međunarodna agencija za testiranje.

Španska klizačica i njen partner Marko Zandron završili su na 11. mestu u konkurenciji parova. Agencija za testiranje je saopštila da je njen pozitivan uzorak dat nakon kratkog programa i da će slučaj razmatrati Sud za sportsku arbitražu.

Pored Barkerove, u Pekingu su pozitivni na doping testu bili iranski skijaš Hosein Šamšakija i dve Ukrajinke, skijašica Valentina Kaminska i takmičarka u bobu Lidija Hunko.

Petnaestogodišnja ruska takmičarka u umetničkom klizanju Kamila Valijeva bila je u centru pažnje tokom ZOI jer je uzorak koji je dala pre Igara bio pozitivan na zabranjenu supstancu. Vlijevoj je dozvoljneo da nastavi da se takmiči zato što joj godine daju dodatna prava u pitanjima protiv dopinga.

Njoj preti oduzimanje zlatne medalje u ekipnom takmičenju, koje je održano pre nego što je objavljena laboratorijska analiza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve