Nova vest
Zimski sportovi

Subota, 19.02.2022.

16:13

Kini zlato u umetničkom klizanju

Kineski takmičari Suej Vendžing i Han Kong osvojili su zlatnu medalju u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Kini zlato u umetničkom klizanju
EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Dvostrukim svetskim šampionima je pre četiri godine u Pjongčangu za malo izmaklo zlato, ali su na domaćem terenu uspeli da se popnu na najviši stepenik pobedničkog postolja sakupivši samo 0,63 boda više od drugoplasiranog para.

Vendžing i Kong su bili prvi i posle kratkog programa, a danas su u slobodnom programu prikupili 155,47 bodova i na kraju slavili sa ukupno 239,88 bodova.

Ovo je bila deveta zlatna medalja za Kinu na ovim Igrama.

Srebro i bronzu osvojili su ruski parovi.

Na drugi stepenik pobednilčkog postolja popeli su se Evgenija Tarasova i Vladimir Morozov sa 239,25 bodova, dok je bronza pripala Anastasiji Mišinoj i Aleksandru Galijamovu sa rezultatom 237,71.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve