Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 18.02.2022.

09:45

Trener vikao na Valijevu: Zašto si odustala?; Bah: Kako se to ponašate?

Prve reči trenera Kamile Valijeve, Eteri Tutberidze, nakon osvojenog četvrtog mesta ovog čuda od deteta na ZOI, bile se "Zašto si odustala?"

Izvor: MT

Autor: MT

Trener vikao na Valijevu: Zašto si odustala?; Bah: Kako se to ponašate?
EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Mlada klizačica je bila pod pritiskom nakon doping skandala, a sva pažnja na individualnom takmičenju bila je usmerena na nju.

Valijeva je posle kratkog programa bila vodeća, ali je u slobodnom napravila niz grešaka u zbog toga je ostala bez medalje.

Nakon tačke, kamera je snimila reči njenog trenera Tutberidze, koje nisu bile nimalo utešne.

"Zašto si odustala? Objasni mi, zašto? Zašto si potpuno odustala od borbe", upitala ju je Tutberidze.

Nastup Valijeve uznemirio je i predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha.

"Bio sam jako zbunjen juče kada sam gledao slobodni program u umetničkom klizanju. Video sam nastup u kojem se mogao videti pritisak na njenim ramenima. Zbog svoje karijere svestan sam kakav je pritisak, ali ovo je bilo izvan svega što mogu da zamislim", rekao je Bah i dodao:

"Videti je kako puca na ledu, kako plače i pokušava da završi svoj program bilo je teško. U svakom pokretu, govoru njenog tela, mogao se videti ogroman stress. Verovatno bi najradije sišla s leda i ostavila sve iza sebe."

Bah je kritikovao trenera i okruženje Ruskinje.

"A kako su je prihvatili oni oko nje kada je sišla s leda... Bilo je hladno, umesto da pokušaju da joj pomognu i uteše je. Od njenog trenera mogla je da se oseti udaljenost i iz njenog govora tela mogao se naslutiti prezir. Kako možeš biti tako hladan sa svojim sportistom?"

"Njena okolina mi ne uliva poverenje. Bez obzira što se dogodilo, ili će se dogoditi u budućnosti, kako je moguće tako da se ponašaš prema 15-godišnjoj sportistkinji?", pita se Bah.

Inače, zlatnu medalju osvojila je njena sunarodnica, Ana Ščerbakova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

31 d

U fokusu

Vidi sve