Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 11.07.2022.

09:45

Nemci o finalu Vimbldona: "Bizarna predstava"; "Trava je još uvek ukusna"

Nemački mediji pišu o trijumfu Novaka Đokovića na Vimbldonu, a prenosi "Dojče vele"

Izvor: B92

Autor:B92

Nemci o finalu Vimbldona:
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

"Đoković je ponovo kralj Vimbldona", piše nemački tabloid Bild o pobedi Novaka Đokovića protiv Nika Kirjosa.

Đoković je sa 3:1 u setovima došao do svoje sedme titule na najpoznatijem turniru sveta, izjednačivši se tako sa Pitom Samprasom po broju osvojenih Vimbldona.

Reporter Zidojče cajtunga piše da je srpski teniser posle pobede praktikovao ustaljeni ritual na ovom stadionu: "Savio se i jeo travu. Palac nagore je signalizirao da je još uvek ukusna. Čak i posle četiri trijumfa na Vimbldonu zaredom."

U tekstu se navodi da je Kirjos bio bolji samo u prvom setu koji je osvojio. "Poznato je da je Đoković čovek kojem treba vreme da uđe u stanje u kojem gotovo mehanički seje loptice", dodaje ugledni list.

Izveštač Frankfurter algemajne cajtunga posvetio je članak više Kirjosu, kao čoveku koji je možda mogao da bude veliki teniser – da nije luda glava.

"Novak Đoković je dobio finale Vimbldona. Njegov protivnik Nik Kirjos se bavio tričarijama. Finale je postalo bizarna predstava", piše ovaj list.

Navodeći da je Australijanac igrao solidno, dodaje se: "U sportu se međutim mnoge stvari odlučuju u glavi, a u tenisu posebno, kada igrač ima da se bori protiv sebe i napadne sumnje, kada potpuno sam mora da se izbori protiv besa zbog protraćenih lopti i propuštenih šansi."

U četvrtom setu, dodaje se u tekstu, delovalo je da je Kirjos isplivao, da je igrao opet dobro, "ali šampioni poput Đokovića retko kad puštaju nekog iz svojih klješta, kada jednom osete miris pobede".

DW na nemačkom prenosi da je Đoković pokazao svoju "postojanu nemilosrdnu igru protiv koje su već propali mnogi protivnici u dugoj karijeri Srbina". "U skoro svakom udarcu se vidi ozbiljnost njegovog truda. Nema tu mesta za pad koncentracije. To je temelj za enormne sportske uspehe."

Navodi se da je međutim još nepoznato da li će Đoković moći da produži ovako. Najpre jer, po svemu sudeći, nevakcinisan ne sme na US open, a nije jasno ni da li će moći u Australiju iduće godine.

"Ali verovatno će i za tu tešku situaciju naći rešenje, kao što ga je već nebrojeno puta nalazio na teniskom terenu", dodaje se u članku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve