Nova vest
Tenis

Četvrtak, 07.07.2022.

16:00

Nepristojna ponuda, ko se "napalio" na Đokovićevom treningu i – tuča!

Još jedan dan na Vimbldonu prema očekivanjima isti kao i svi ostali prethodni, ali na kraju potpuno drugačiji.

Izvor: Luka Nikolić

Autor: Luka Nikolić

Nepristojna ponuda, ko se
Foto: B92/LN

Po ulasku na kompleks Vimbldona krenuo sam malo da tumaram, pokušavajući da gledam makedonskog juniora Kalina Ivanovskog u četvrtfinalu i uhvatim neke fotografije velelepnog centra.

Ivanovski je u tom trenutku vodio protiv Španca Pedra Rodenjasa (Pedro "Rode Naš", što bi rekle kolege), ali je na kraju izgubio.

A ja... Dobio sam nepristojnu ponudu.

Dve devojke su mi prišle i postavile mi pitanje koje nikako nisam očekivao.

"Da li želiš da budeš u dejting emisiji (dating show)?", glasilo je pitanje koje me je prvobitno jako zbunilo.

Vrlo brzo sam se setio da imam devojku i da se njoj ne bi baš svidelo da pristanem na ponudu, pa sam se posle ljubaznog "ne, hvala" zaputio u svom pravcu...

Đoković je danas ponovo trenirao u sada već standardnom terminu od 13 časova, ali su u centru pažnje možda više bili njegovi treneri Goran Ivanišević i Nenad Zimonjić.

Goran i Nenad su kao i dosta puta pre ovog bili na jednoj, a Novak na drugoj strani, pa se ponovo igralo "2 na 1".

Ovaj trening nije bio običan kao i prethodni, jer su Srbin i Hrvat imali zakazan okršaj na Vimbldonu! Doduše, na Turniru legendi – Ivanišević u paru sa Meri Pirs, a Zimonjić sa Marijen Bartoli.

"Jesi snimio ovo?", pitao je Ivanišević kolegu Ozma posle jednog maestralnog pasing-šota, nakon čega je krenulo da "podbada" Zimonjića.

"Ovako se nije kretao od 2001. godine", dobacio mu je Ziki, a verbalni "rat" tu nije stao.

"Njih dvojica će morati da igraju na Centralnom terenu. I to neće biti miks, nego će igrati singl", dovikivao je Đoković, koji je, ipak, bio za nijansu bolji od veterana sa druge strane mreže.

Šampion Vimbldona iz 2001. je rekao Zimonjiću da se "napalio", ali, budimo iskreni, emocija je bila primetna kod obojice.

Atmosfera na praktično svakom Novakovom treningu na kojem sam bio bila je sjajna, a ništa se nije promenilo ni danas, 11. dana Vimbldona, uprkos što ga već sutra očekuje duel sa Kemronom Norijem i skoro 20.000 Britanaca na tribinama.

A kad smo kod Norija – i on nam se pridružio. Dolazio je na teren kako je Đoković završavao trening, ali nije bilo onog filmskog gledanja u pod i ignorisanja rivala, već je "pao" i pozdrav.

Ostao je Novak da se presvuče još pet, deset minuta nakon što je Nori krenuo da pre prebacuje. Verovatno je malo i bacio pogled...

Na Vimbldonu nikada nije dosadno, pa čak ni kada imamo dva dana pauze između mečeva u muškom singlu, a za to su se pobrinuli radnici u kompleksu.

Tri člana obezbeđenja uhapšena su nakon što je, navodno, izbila tuča usred kompleksa.

Incident se dogodio pre nekoliko dana i, kako na vode mediji pošto mi ništa videli nismo, sve se desilo naočigled prestravljenih gledalaca nadomak Terena 3.

Pošto sam se za ovih desetak dana "zgotivio" sa nekim radnicima – a kako i ne bih, kad izlazim na puš pauzu 20 puta dnevno – morao sam da ih pitam da li znaju šta se desilo.

"Molim? Ko se tukao?", odgovorio mi je vratar ispred medijskih prostorija, oduševljen saznanjem koje do tog trenutna nije imao. Ili se folirao...

Kaže da se on nije tukao i da ne zna šta se desilo, što me i ne čudi jer radnici rade svoj sektor tokom celog turnira i iz njega se ne pomeraju.

Tuča je, dakle, prošla poprilično neispraćeno, za razliku do "tuča" na terenu koje smo imali prilike da gledamo. Doduše, kolege su mi rekli da španski novinari umeju da budu krajnje neprijatni u duelima Novaka i Rafe...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve