Utorak, 12.07.2022.

12:50

Vilander: Đokoviću je važno da bude najbolji u istoriji

Mats Vilander, stručni konsultant Eurosporta, smatra da Novaka Đokovića ne interesuje stanje na ATP listi.

Izvor: MT

Vilander: Ðokoviæu je važno da bude najbolji u istoriji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

mali mikica

pre 1 godinu

Gledam tabelu Djokovicevih finalnih meceva na Vimbldonu. Od ukupno 8 odigranih finala do sada je pobedio u 7 a izgubio samo 1 protiv Mareja. Takodje mi pada u oci da je igrao protiv Federera ukupno 3 puta i isto toliko puta pobedio iako se Federer smatra za posebnpog majstora na travi. I sada najvaznije. Prvo finale sa Federerom Djokovic je odigrao 2014. i drugo sledece 2015. godine. Zasto to isticem? Zato sto oni koji bas ne vole Djokovica cesto hoce da kazu da je on pobedjivao Federera tek onda kada je ovaj ostario. Pa Federer je u ta dva finala 14. i 15. imao manje godina no sto ih Djokovic ima sada !!!

YEAR EVENT WINNER RUNNER-UP SCORE
2022 Wimbledon Novak Djokovic Nick Kyrgios 4-6, 6-3, 6-4, 7-6(3)
2021 Wimbledon Novak Djokovic Matteo Berrettini 6-7(4), 6-4, 6-4, 6-3
2019 Wimbledon Novak Djokovic Roger Federer 7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6,
13-12
2018 Wimbledon Novak Djokovic Kevin Anderson 6-2, 6-2, 7-6(3)
2015 Wimbledon Novak Djokovic Roger Federer 7-6(1), 6-7(10), 6-4, 6-3
2014 Wimbledon Novak Djokovic Roger Federer 6-7(7), 6-4, 7-6(4), 5-7,
6-4
2013 Wimbledon Andy Murray Novak Djokovic 6-4, 7-5, 6-4
2011 Wimbledon Novak Djokovic Rafael Nadal 6-4, 6-1, 1-6, 6-3

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Federer je GOAT, drugi igraci mogu biti samo statisticki najbolji!
(realno, 12. jul 2022 13:38)

Ja te razumem. Kao što će neki biti i za Nadala, iako bude imao manje GS-ova od Novaka. Ili, kao što ću ja uvek biti za Novaka. To samo pokazuje da ne možeš da pomisliš na jednog, a da ti nisu u glavi i ostala dvojica. I da će oni, kako god se završi ova GS trka, biti gledani kao najjača trojka u istoriji tenisa. Sva trojica zajedno su GOAT.

Don Kihot

pre 1 godinu

A,NADALU NIJE?????
FEDERER JE VEĆ ISPAO IZ TE TRKE ZA GOATA I DEFINITIVNO JE TREĆI!
Jedini parametar gde je Rafa bolji od Noleta je 1 grand slem više,u svemu drugome je Nole bolji,što bi formalno značilo da je već sada GOAT!!!

lennox

pre 1 godinu

Vilander izgleda ne zna da je Djokovic vec sada GOAT i najbolji u istoriji teniske igre. Zasto ne pita Srbe, oni bi mu lepo na volseban nacin objasnili neobjasnjivo, sa njima svojstvenom i samo njima karakteristicnom logikom razmisljanja.

Zaki

pre 1 godinu

@Branko
Vidimo da ga zapad sprecava. Nikad laksi zreb, stavljaju ga uvece na Satrije kad Rafi ne odgovara. Brane Rusima da igraju. Ma da bas ga zapad sputava.

Orač

pre 1 godinu

... nije njemu toliko važna da bude najbolji, već mu je važno da ovi drugi foliranti ne budu bolji ... a kako ima velike šanse da to i ostvari, pitanje je zašto i ne bi?

Бранко

pre 1 godinu

Западу је још много важније да се то не догоди о неће бирати средства да то спрече што им наш Ноле увелико и каваљерски олакшава посао?

Recept za Wimbldon

pre 1 godinu

Svi se pitaju kako to Novak bez nekih jakih servi i udaraca koji su vazni na travi, osvaja Wimbldon, a da se na turniru prakticno ne osznoji. A kljuc svega je u refleksima. Novak ima brze reflekse od svih na tour-u i to ne moze da se trenira to je urodjeno. E sad se pitate kako refleksi pomazu na Wimbldonu ? Evo kako, refleks je najvaznija kod riterna, i serva koja je na travi jako vazan segment igre, protiv Novaka iz tog razloga nije dovoljna. Druga stvar je razmena udaraca na travi, gde loptice nekad cudno otskoce, posebno u onom delu gde je ugazena trava. E tu kad loptica cudno odskoci vazan je refleks i sto brze igrac reaguje na promenu putanje, bolje vraca na travi udarce.

Stefan94

pre 1 godinu

Novak kad povede 2:0 u setovima ima samo 2 poraza.
U Davis cupu 2008. godine od Davidenka (vodio je Novak 2:0 u setovima pa je morao da preda na 2:1 u setovima zbog prehlade).
I na Roland Garros-u 2010. godine od Melcera.

Rafa kad povede 2:0 u setovima ima 3 poraza.
U Majamiju 2005. godine od Federera.
Na US Openu 2015. godine od Fonjinija.
I na Aus Openu 2021. godine od Cicipasa.

Rodzer kad povede 2:0 u setovima ima 4 poraza.
U Davis cupu 2003. godine od Hjuita.
Na Wimbledonu 2011. godine od Conge.
Na US Openu 2011. godine od Djokovica.
I na Wimbledonu 2018. godine od Andersona.



Novak kad povede 2:1 u setovima ima 5 poraza.
U Davis cupu 2005. godine od Rokusa.
Na US Openu 2005. godine od Verdasca.
Na Wimbledonu 2006. godine od Ancica.
Na Aus Openu 2010. godine od Conge.
I na Aus Openu 2017. godine od Istomina.

Rafa kad povede 2:1 u setovima ima 3 poraza.
Na Aus Openu 2005. godine od Hjuita.
Na Aus Openu 2016. godine od Verdasca.
I na Aus Openu 2018. godine od Cilica (predaja Rafe u 5. setu).

Rodzer kad povede 2:1 u setovima ima cak 8 poraza.
Na Wimbledonu 1999. godine od Novaka.
U Davis cupu 1999. godine od van Garsea.
Na Aus Openu 2002. godine od Hasa.
Na Aus Openu 2005. godine od Safina.
Na US Openu 2009. godine od del Potra.
Na US Openu 2010. godine od Djokovica.
Na Wimbledonu 2016. godine od Raonica.
I na US Openu 2019. godine od Dimitrova.



Malo statistike za sve koji je vole ne moze da skodi.

Pozdrav za sve dobre ljude, zivi i zdravi bili.

mikosaner

pre 1 godinu

Nisu ni svjesni šta nama Srbima znači njegova pobjeda. I to najviše što nas ne vole, ne znaju oni šta je naš inat i dokle nas može držati.

chupavi

pre 1 godinu

Zar niko ne vidi koliko je tek Nadalu bitna GOAT trka, kada vec duze vreme izbegava meceve sa Novakom osim onih na sljaci gde zna da je u velikoj prednosti? Uspeo je da svede medjusebni skor na samo 1 pobedu vise za Novaka tako sto su u zadnjih nekoliko godina odigrali skoro sve meceve na sljaci ali je i pored toga Novak uspeo nekoliko puta da ga pobedi. Zbog toga je i pobegao sa Wimbldona, jer je kao povredjen a eno ga vozi skuter na otvorenom moru ko da za to ne treba nikakav napor trbusnih misica.

zare

pre 1 godinu

Aposlutno. To je i Novak juče rekao za RTS, usređen je na GS-ove, ne na bodove. Ali ne po svaku cenu, da se bode vakcinom, da se bode inekcijama za umrtljavanje, i šta god još bude trebalo.

nerealno

pre 1 godinu

Federer je GOAT, drugi igraci mogu biti samo statisticki najbolji!
(realno, 12. jul 2022 13:38)

Priznaj da ne znaš šta znači GOAT. Priznaj

Psihijatar

pre 1 godinu

Ми сматрамо да то Новаку није битно, зато ћемо то да му одузмемо. Подсећам, Нолету није ове године дозвољено да брани 4000 бодова! Наведите ми пример тениске сезоне када је тенисер освојио Вимблдон а са прве пао на 7. место на листи! Друго, да је Федерер неким случајем имао могућност да обори апсолутни број недеља на првом месту Штефи Граф (Надал никад није ни био близу), то би се најављивало месецима, па би сви као били узбуђени, па би се славило после мечева, он би се смескао онако као ''скромно'' итд. То је једна велика багра и машинерија против које се бори Новак САМ! Али све ће то да дође на своје место. Људи још нису свесни реалног стања и колико је Новак добар и испред свих. Има Бога

Kralj mača

pre 1 godinu

A зашто то потенцираш као сам Ђоковићев мотив? Зар није то Надалу још важније, чак по питању жртвовања здравља, па нико то не потенцира? Зар није важно и Федереру, јер да није, већ би званично окончао каријеру. Али само се Ђоковићу то потенцира као мотив, ваљда како би се упозорио остатак света на ту могућност. Јадни сте до бола! Не дате му да игра пола Грен слемова у 2020. и 2022. години само да не би био испред Надала, а то не коментаришете. И то што Надала шприцају ко зна чиме све, то се не потенцира. Само Ћоковићев здрави мотив потенцирате. Ужас!

митар пфк

pre 1 godinu

новаку је та трка битна само због народа , Срби су га испратили све ове близу двије деценије , и били му вјетар у леђа у најтежим моментима и сад га носе , као вјетар лагани и зато Ђоле и гура и биће највећи...А стиче се утисак , да је управо рафа оптерећен тим небитним у суштини детаљима ...превише детаља чини тенис , да би се објективно видио највећи , и увјек ће бити калкулација ...Највећа тројка икада , не звучи лоше нимало :)))

Комша

pre 1 godinu

На GOAT листи Надал је трећи. Надал не може бити највећи икада са само једним слемом више јер нема освојене све мастерсе нити финални мастерс. Број недеља такође не иде у његову корист, а то је једна од битнијих аспеката овог спорта. Са друге стране имамо Новака који је освојио све мастерсе барем два пута. Има убедљиво највише недеља, 373 недеља. Надал само 209. Новак има 5 завршних мастерса. Новак има највише великих титула. Новак је једини у опен ери који је држао сва четири слема у исто време. Новак има бољи H2H скор у односу на Федерера и Надала. Јесу слемови највеће титуле, али тенис се на крају гледа целокупни успех, а разлика од једног слема није одлучујућа. Мада још увек играју обојица, па ће се на крају показати код је најбољи, а по мени је то Новак. Статистика то говори.

Stanje stvari

pre 1 godinu

Kakve veze ima koji je na listi,kad je prešao igricu i ostavio buduće generacije tenisera da se češkaju po glavi.Sve ove likove sa zapada boli činjenica da je Novak razbio u paramparčad rivalstvo Rodžer-Rafa.Ostaje im samo da sa uzdahom prebroje,koliko bi GS,Mastersa i nedelja na broju jedan imali da nije bilo Novaka.E pa žao mi je godpodo ali narodnim jezikom rečeno-prc.

Mikii

pre 1 godinu

Ako pogledamo svu trojicu, Djokovicu je to najmanje vazno. Najbolji pokazatelj koliko je Federeru to bilo vazno je cinjenica da ko zna po koji put nije cestitao Djokovicu GS titulu. Najbolji pokazatelj koliko je to Nadalu vazno je to sto navodno rizikuje zdravlje samo da bi i dalje igrao. Najbolji pokazatelj koliko je to Djokovoci najmanje vazno je to sto on i pored toga sto juri Nadala ne zeli da poklekne i ide linijom manjeg otpora tako sto bi se ipak vakcinisao i omogucio sebi nastupe na svim turnirima vec i dalje svesno stavlja svoje zdravlje u prvi plan i ne zeli pod tu cenu da ucestvuje u SAD i Australiji. Dake Djokovicu je od sve trojice to najmanje vazno a bez obzira na to on je vec najbolji u istoriji i na kraju ce i to i ostati.

Orson Vels

pre 1 godinu

Pa Novak jeste najbolji na svijetu svih vremena!! To sto je diskriminisan jer dolazi iz male zemlje je problem ATP-a i politike!!
Pa ministarka u Vladi Australije otvoreno navija da Nadal pobjedi na AO, kako takva pristrasna osoba ne bude lusena odlucivanja!! Pa na US open sa pomocnim sudijom da li bi bilo diskvifikacije za Federera ili Nadala! Federeru su se cuvali bodovi 2 godine samo da bi ga vjestacki drzali na vrhu, a Novaku oduzimaju 2000 zasluzenih bodova!! Sramota!! Izdrzace on to sve i Nadalovo dopusteno dopingovanje i politiku i sve drugo i bio je i istao GOAT!!!

Dubrovnik

pre 1 godinu

Naravno da mu je važno kad je tako blizu, to će i napraviti dogodine.
Uprkos stavu da se ne cijepi (poštujem) i maltretiranju od strane ATPa i Australije ova druga dvojica su gotovi a Nole ima još par godina ako ostane zdrav.

Paradoks

pre 1 godinu

Ma nemoj, a Nadalu kao nije bitno već je bitno samo Novaku. Nadalu toliko nije bitno da umrtvljuje živac u stopalu pre mečeva. Šta li bi tek radio da mu je bitno kao Novaku?

VlaRa

pre 1 godinu

To je Vilanderova zelja da je Djokovicu najvaznije da bude najbolji u istoriji, da je tako, vakcinisao bi se. Nego ce biti najbolji u istoriji s pola gasa, to je stos...

Da se ne lažemo

pre 1 godinu

"Federer je GOAT, drugi igraci mogu biti samo statisticki najbolji!"

Nije istina! GOAT je ili Nole ili Rafa, Federer je samo igrao najlepši tenis za gledanje.

Shift Name

pre 1 godinu

Bitno je i Novaku i Nadalu, ali realno Novak je realno vec mogao da bude ubedljivo najbolji, sto se za Nadala ne moze reci, vise je bilo srece nego sto je statisticki bolji od Djokovica, tako da Novak uprkos tome sto nije igrao AO, i mozda nece US Open, jos uvek ima jace sanse da bude najbolji i po GS titulama, za sada moz

Paradoks

pre 1 godinu

Ma nemoj, a Nadalu kao nije bitno već je bitno samo Novaku. Nadalu toliko nije bitno da umrtvljuje živac u stopalu pre mečeva. Šta li bi tek radio da mu je bitno kao Novaku?

PeraKojot

pre 1 godinu

Ma nemoj, a Nadalu kao nije bitno već je bitno samo Novaku. Nadalu toliko nije bitno da umrtvljuje živac u stopalu pre mečeva. Šta li bi tek radio da mu je bitno kao Novaku?
(Paradoks, 12. jul 2022 13:30)

Au, pa citaj covece lepo. Nije spominjao Nadala, nego da Novaku nije bitno trenutno koji je na listi, nego da osvaja titule.

Mikii

pre 1 godinu

Ako pogledamo svu trojicu, Djokovicu je to najmanje vazno. Najbolji pokazatelj koliko je Federeru to bilo vazno je cinjenica da ko zna po koji put nije cestitao Djokovicu GS titulu. Najbolji pokazatelj koliko je to Nadalu vazno je to sto navodno rizikuje zdravlje samo da bi i dalje igrao. Najbolji pokazatelj koliko je to Djokovoci najmanje vazno je to sto on i pored toga sto juri Nadala ne zeli da poklekne i ide linijom manjeg otpora tako sto bi se ipak vakcinisao i omogucio sebi nastupe na svim turnirima vec i dalje svesno stavlja svoje zdravlje u prvi plan i ne zeli pod tu cenu da ucestvuje u SAD i Australiji. Dake Djokovicu je od sve trojice to najmanje vazno a bez obzira na to on je vec najbolji u istoriji i na kraju ce i to i ostati.

Комша

pre 1 godinu

На GOAT листи Надал је трећи. Надал не може бити највећи икада са само једним слемом више јер нема освојене све мастерсе нити финални мастерс. Број недеља такође не иде у његову корист, а то је једна од битнијих аспеката овог спорта. Са друге стране имамо Новака који је освојио све мастерсе барем два пута. Има убедљиво највише недеља, 373 недеља. Надал само 209. Новак има 5 завршних мастерса. Новак има највише великих титула. Новак је једини у опен ери који је држао сва четири слема у исто време. Новак има бољи H2H скор у односу на Федерера и Надала. Јесу слемови највеће титуле, али тенис се на крају гледа целокупни успех, а разлика од једног слема није одлучујућа. Мада још увек играју обојица, па ће се на крају показати код је најбољи, а по мени је то Новак. Статистика то говори.

Paradoks

pre 1 godinu

Ma nemoj, a Nadalu kao nije bitno već je bitno samo Novaku. Nadalu toliko nije bitno da umrtvljuje živac u stopalu pre mečeva. Šta li bi tek radio da mu je bitno kao Novaku?

Psihijatar

pre 1 godinu

Ми сматрамо да то Новаку није битно, зато ћемо то да му одузмемо. Подсећам, Нолету није ове године дозвољено да брани 4000 бодова! Наведите ми пример тениске сезоне када је тенисер освојио Вимблдон а са прве пао на 7. место на листи! Друго, да је Федерер неким случајем имао могућност да обори апсолутни број недеља на првом месту Штефи Граф (Надал никад није ни био близу), то би се најављивало месецима, па би сви као били узбуђени, па би се славило после мечева, он би се смескао онако као ''скромно'' итд. То је једна велика багра и машинерија против које се бори Новак САМ! Али све ће то да дође на своје место. Људи још нису свесни реалног стања и колико је Новак добар и испред свих. Има Бога

chupavi

pre 1 godinu

Zar niko ne vidi koliko je tek Nadalu bitna GOAT trka, kada vec duze vreme izbegava meceve sa Novakom osim onih na sljaci gde zna da je u velikoj prednosti? Uspeo je da svede medjusebni skor na samo 1 pobedu vise za Novaka tako sto su u zadnjih nekoliko godina odigrali skoro sve meceve na sljaci ali je i pored toga Novak uspeo nekoliko puta da ga pobedi. Zbog toga je i pobegao sa Wimbldona, jer je kao povredjen a eno ga vozi skuter na otvorenom moru ko da za to ne treba nikakav napor trbusnih misica.

Paradoks

pre 1 godinu

Ma nemoj, a Nadalu kao nije bitno već je bitno samo Novaku. Nadalu toliko nije bitno da umrtvljuje živac u stopalu pre mečeva. Šta li bi tek radio da mu je bitno kao Novaku?

Stanje stvari

pre 1 godinu

Kakve veze ima koji je na listi,kad je prešao igricu i ostavio buduće generacije tenisera da se češkaju po glavi.Sve ove likove sa zapada boli činjenica da je Novak razbio u paramparčad rivalstvo Rodžer-Rafa.Ostaje im samo da sa uzdahom prebroje,koliko bi GS,Mastersa i nedelja na broju jedan imali da nije bilo Novaka.E pa žao mi je godpodo ali narodnim jezikom rečeno-prc.

Orson Vels

pre 1 godinu

Pa Novak jeste najbolji na svijetu svih vremena!! To sto je diskriminisan jer dolazi iz male zemlje je problem ATP-a i politike!!
Pa ministarka u Vladi Australije otvoreno navija da Nadal pobjedi na AO, kako takva pristrasna osoba ne bude lusena odlucivanja!! Pa na US open sa pomocnim sudijom da li bi bilo diskvifikacije za Federera ili Nadala! Federeru su se cuvali bodovi 2 godine samo da bi ga vjestacki drzali na vrhu, a Novaku oduzimaju 2000 zasluzenih bodova!! Sramota!! Izdrzace on to sve i Nadalovo dopusteno dopingovanje i politiku i sve drugo i bio je i istao GOAT!!!

nerealno

pre 1 godinu

Federer je GOAT, drugi igraci mogu biti samo statisticki najbolji!
(realno, 12. jul 2022 13:38)

Priznaj da ne znaš šta znači GOAT. Priznaj

Dubrovnik

pre 1 godinu

Naravno da mu je važno kad je tako blizu, to će i napraviti dogodine.
Uprkos stavu da se ne cijepi (poštujem) i maltretiranju od strane ATPa i Australije ova druga dvojica su gotovi a Nole ima još par godina ako ostane zdrav.

VlaRa

pre 1 godinu

To je Vilanderova zelja da je Djokovicu najvaznije da bude najbolji u istoriji, da je tako, vakcinisao bi se. Nego ce biti najbolji u istoriji s pola gasa, to je stos...

Kralj mača

pre 1 godinu

A зашто то потенцираш као сам Ђоковићев мотив? Зар није то Надалу још важније, чак по питању жртвовања здравља, па нико то не потенцира? Зар није важно и Федереру, јер да није, већ би званично окончао каријеру. Али само се Ђоковићу то потенцира као мотив, ваљда како би се упозорио остатак света на ту могућност. Јадни сте до бола! Не дате му да игра пола Грен слемова у 2020. и 2022. години само да не би био испред Надала, а то не коментаришете. И то што Надала шприцају ко зна чиме све, то се не потенцира. Само Ћоковићев здрави мотив потенцирате. Ужас!

Da se ne lažemo

pre 1 godinu

"Federer je GOAT, drugi igraci mogu biti samo statisticki najbolji!"

Nije istina! GOAT je ili Nole ili Rafa, Federer je samo igrao najlepši tenis za gledanje.

zare

pre 1 godinu

Aposlutno. To je i Novak juče rekao za RTS, usređen je na GS-ove, ne na bodove. Ali ne po svaku cenu, da se bode vakcinom, da se bode inekcijama za umrtljavanje, i šta god još bude trebalo.

митар пфк

pre 1 godinu

новаку је та трка битна само због народа , Срби су га испратили све ове близу двије деценије , и били му вјетар у леђа у најтежим моментима и сад га носе , као вјетар лагани и зато Ђоле и гура и биће највећи...А стиче се утисак , да је управо рафа оптерећен тим небитним у суштини детаљима ...превише детаља чини тенис , да би се објективно видио највећи , и увјек ће бити калкулација ...Највећа тројка икада , не звучи лоше нимало :)))

Don Kihot

pre 1 godinu

A,NADALU NIJE?????
FEDERER JE VEĆ ISPAO IZ TE TRKE ZA GOATA I DEFINITIVNO JE TREĆI!
Jedini parametar gde je Rafa bolji od Noleta je 1 grand slem više,u svemu drugome je Nole bolji,što bi formalno značilo da je već sada GOAT!!!

Recept za Wimbldon

pre 1 godinu

Svi se pitaju kako to Novak bez nekih jakih servi i udaraca koji su vazni na travi, osvaja Wimbldon, a da se na turniru prakticno ne osznoji. A kljuc svega je u refleksima. Novak ima brze reflekse od svih na tour-u i to ne moze da se trenira to je urodjeno. E sad se pitate kako refleksi pomazu na Wimbldonu ? Evo kako, refleks je najvaznija kod riterna, i serva koja je na travi jako vazan segment igre, protiv Novaka iz tog razloga nije dovoljna. Druga stvar je razmena udaraca na travi, gde loptice nekad cudno otskoce, posebno u onom delu gde je ugazena trava. E tu kad loptica cudno odskoci vazan je refleks i sto brze igrac reaguje na promenu putanje, bolje vraca na travi udarce.

Stefan94

pre 1 godinu

Novak kad povede 2:0 u setovima ima samo 2 poraza.
U Davis cupu 2008. godine od Davidenka (vodio je Novak 2:0 u setovima pa je morao da preda na 2:1 u setovima zbog prehlade).
I na Roland Garros-u 2010. godine od Melcera.

Rafa kad povede 2:0 u setovima ima 3 poraza.
U Majamiju 2005. godine od Federera.
Na US Openu 2015. godine od Fonjinija.
I na Aus Openu 2021. godine od Cicipasa.

Rodzer kad povede 2:0 u setovima ima 4 poraza.
U Davis cupu 2003. godine od Hjuita.
Na Wimbledonu 2011. godine od Conge.
Na US Openu 2011. godine od Djokovica.
I na Wimbledonu 2018. godine od Andersona.



Novak kad povede 2:1 u setovima ima 5 poraza.
U Davis cupu 2005. godine od Rokusa.
Na US Openu 2005. godine od Verdasca.
Na Wimbledonu 2006. godine od Ancica.
Na Aus Openu 2010. godine od Conge.
I na Aus Openu 2017. godine od Istomina.

Rafa kad povede 2:1 u setovima ima 3 poraza.
Na Aus Openu 2005. godine od Hjuita.
Na Aus Openu 2016. godine od Verdasca.
I na Aus Openu 2018. godine od Cilica (predaja Rafe u 5. setu).

Rodzer kad povede 2:1 u setovima ima cak 8 poraza.
Na Wimbledonu 1999. godine od Novaka.
U Davis cupu 1999. godine od van Garsea.
Na Aus Openu 2002. godine od Hasa.
Na Aus Openu 2005. godine od Safina.
Na US Openu 2009. godine od del Potra.
Na US Openu 2010. godine od Djokovica.
Na Wimbledonu 2016. godine od Raonica.
I na US Openu 2019. godine od Dimitrova.



Malo statistike za sve koji je vole ne moze da skodi.

Pozdrav za sve dobre ljude, zivi i zdravi bili.

mikosaner

pre 1 godinu

Nisu ni svjesni šta nama Srbima znači njegova pobjeda. I to najviše što nas ne vole, ne znaju oni šta je naš inat i dokle nas može držati.

Shift Name

pre 1 godinu

Bitno je i Novaku i Nadalu, ali realno Novak je realno vec mogao da bude ubedljivo najbolji, sto se za Nadala ne moze reci, vise je bilo srece nego sto je statisticki bolji od Djokovica, tako da Novak uprkos tome sto nije igrao AO, i mozda nece US Open, jos uvek ima jace sanse da bude najbolji i po GS titulama, za sada moz

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Federer je GOAT, drugi igraci mogu biti samo statisticki najbolji!
(realno, 12. jul 2022 13:38)

Ja te razumem. Kao što će neki biti i za Nadala, iako bude imao manje GS-ova od Novaka. Ili, kao što ću ja uvek biti za Novaka. To samo pokazuje da ne možeš da pomisliš na jednog, a da ti nisu u glavi i ostala dvojica. I da će oni, kako god se završi ova GS trka, biti gledani kao najjača trojka u istoriji tenisa. Sva trojica zajedno su GOAT.

mali mikica

pre 1 godinu

Gledam tabelu Djokovicevih finalnih meceva na Vimbldonu. Od ukupno 8 odigranih finala do sada je pobedio u 7 a izgubio samo 1 protiv Mareja. Takodje mi pada u oci da je igrao protiv Federera ukupno 3 puta i isto toliko puta pobedio iako se Federer smatra za posebnpog majstora na travi. I sada najvaznije. Prvo finale sa Federerom Djokovic je odigrao 2014. i drugo sledece 2015. godine. Zasto to isticem? Zato sto oni koji bas ne vole Djokovica cesto hoce da kazu da je on pobedjivao Federera tek onda kada je ovaj ostario. Pa Federer je u ta dva finala 14. i 15. imao manje godina no sto ih Djokovic ima sada !!!

YEAR EVENT WINNER RUNNER-UP SCORE
2022 Wimbledon Novak Djokovic Nick Kyrgios 4-6, 6-3, 6-4, 7-6(3)
2021 Wimbledon Novak Djokovic Matteo Berrettini 6-7(4), 6-4, 6-4, 6-3
2019 Wimbledon Novak Djokovic Roger Federer 7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6,
13-12
2018 Wimbledon Novak Djokovic Kevin Anderson 6-2, 6-2, 7-6(3)
2015 Wimbledon Novak Djokovic Roger Federer 7-6(1), 6-7(10), 6-4, 6-3
2014 Wimbledon Novak Djokovic Roger Federer 6-7(7), 6-4, 7-6(4), 5-7,
6-4
2013 Wimbledon Andy Murray Novak Djokovic 6-4, 7-5, 6-4
2011 Wimbledon Novak Djokovic Rafael Nadal 6-4, 6-1, 1-6, 6-3

Orač

pre 1 godinu

... nije njemu toliko važna da bude najbolji, već mu je važno da ovi drugi foliranti ne budu bolji ... a kako ima velike šanse da to i ostvari, pitanje je zašto i ne bi?

PeraKojot

pre 1 godinu

Ma nemoj, a Nadalu kao nije bitno već je bitno samo Novaku. Nadalu toliko nije bitno da umrtvljuje živac u stopalu pre mečeva. Šta li bi tek radio da mu je bitno kao Novaku?
(Paradoks, 12. jul 2022 13:30)

Au, pa citaj covece lepo. Nije spominjao Nadala, nego da Novaku nije bitno trenutno koji je na listi, nego da osvaja titule.

Бранко

pre 1 godinu

Западу је још много важније да се то не догоди о неће бирати средства да то спрече што им наш Ноле увелико и каваљерски олакшава посао?

lennox

pre 1 godinu

Vilander izgleda ne zna da je Djokovic vec sada GOAT i najbolji u istoriji teniske igre. Zasto ne pita Srbe, oni bi mu lepo na volseban nacin objasnili neobjasnjivo, sa njima svojstvenom i samo njima karakteristicnom logikom razmisljanja.

Zaki

pre 1 godinu

@Branko
Vidimo da ga zapad sprecava. Nikad laksi zreb, stavljaju ga uvece na Satrije kad Rafi ne odgovara. Brane Rusima da igraju. Ma da bas ga zapad sputava.

lennox

pre 1 godinu

Vilander izgleda ne zna da je Djokovic vec sada GOAT i najbolji u istoriji teniske igre. Zasto ne pita Srbe, oni bi mu lepo na volseban nacin objasnili neobjasnjivo, sa njima svojstvenom i samo njima karakteristicnom logikom razmisljanja.

Zaki

pre 1 godinu

@Branko
Vidimo da ga zapad sprecava. Nikad laksi zreb, stavljaju ga uvece na Satrije kad Rafi ne odgovara. Brane Rusima da igraju. Ma da bas ga zapad sputava.

Mikii

pre 1 godinu

Ako pogledamo svu trojicu, Djokovicu je to najmanje vazno. Najbolji pokazatelj koliko je Federeru to bilo vazno je cinjenica da ko zna po koji put nije cestitao Djokovicu GS titulu. Najbolji pokazatelj koliko je to Nadalu vazno je to sto navodno rizikuje zdravlje samo da bi i dalje igrao. Najbolji pokazatelj koliko je to Djokovoci najmanje vazno je to sto on i pored toga sto juri Nadala ne zeli da poklekne i ide linijom manjeg otpora tako sto bi se ipak vakcinisao i omogucio sebi nastupe na svim turnirima vec i dalje svesno stavlja svoje zdravlje u prvi plan i ne zeli pod tu cenu da ucestvuje u SAD i Australiji. Dake Djokovicu je od sve trojice to najmanje vazno a bez obzira na to on je vec najbolji u istoriji i na kraju ce i to i ostati.

Paradoks

pre 1 godinu

Ma nemoj, a Nadalu kao nije bitno već je bitno samo Novaku. Nadalu toliko nije bitno da umrtvljuje živac u stopalu pre mečeva. Šta li bi tek radio da mu je bitno kao Novaku?

mikosaner

pre 1 godinu

Nisu ni svjesni šta nama Srbima znači njegova pobjeda. I to najviše što nas ne vole, ne znaju oni šta je naš inat i dokle nas može držati.

митар пфк

pre 1 godinu

новаку је та трка битна само због народа , Срби су га испратили све ове близу двије деценије , и били му вјетар у леђа у најтежим моментима и сад га носе , као вјетар лагани и зато Ђоле и гура и биће највећи...А стиче се утисак , да је управо рафа оптерећен тим небитним у суштини детаљима ...превише детаља чини тенис , да би се објективно видио највећи , и увјек ће бити калкулација ...Највећа тројка икада , не звучи лоше нимало :)))

Комша

pre 1 godinu

На GOAT листи Надал је трећи. Надал не може бити највећи икада са само једним слемом више јер нема освојене све мастерсе нити финални мастерс. Број недеља такође не иде у његову корист, а то је једна од битнијих аспеката овог спорта. Са друге стране имамо Новака који је освојио све мастерсе барем два пута. Има убедљиво највише недеља, 373 недеља. Надал само 209. Новак има 5 завршних мастерса. Новак има највише великих титула. Новак је једини у опен ери који је држао сва четири слема у исто време. Новак има бољи H2H скор у односу на Федерера и Надала. Јесу слемови највеће титуле, али тенис се на крају гледа целокупни успех, а разлика од једног слема није одлучујућа. Мада још увек играју обојица, па ће се на крају показати код је најбољи, а по мени је то Новак. Статистика то говори.

nerealno

pre 1 godinu

Federer je GOAT, drugi igraci mogu biti samo statisticki najbolji!
(realno, 12. jul 2022 13:38)

Priznaj da ne znaš šta znači GOAT. Priznaj

Psihijatar

pre 1 godinu

Ми сматрамо да то Новаку није битно, зато ћемо то да му одузмемо. Подсећам, Нолету није ове године дозвољено да брани 4000 бодова! Наведите ми пример тениске сезоне када је тенисер освојио Вимблдон а са прве пао на 7. место на листи! Друго, да је Федерер неким случајем имао могућност да обори апсолутни број недеља на првом месту Штефи Граф (Надал никад није ни био близу), то би се најављивало месецима, па би сви као били узбуђени, па би се славило после мечева, он би се смескао онако као ''скромно'' итд. То је једна велика багра и машинерија против које се бори Новак САМ! Али све ће то да дође на своје место. Људи још нису свесни реалног стања и колико је Новак добар и испред свих. Има Бога

Paradoks

pre 1 godinu

Ma nemoj, a Nadalu kao nije bitno već je bitno samo Novaku. Nadalu toliko nije bitno da umrtvljuje živac u stopalu pre mečeva. Šta li bi tek radio da mu je bitno kao Novaku?

zare

pre 1 godinu

Aposlutno. To je i Novak juče rekao za RTS, usređen je na GS-ove, ne na bodove. Ali ne po svaku cenu, da se bode vakcinom, da se bode inekcijama za umrtljavanje, i šta god još bude trebalo.

Бранко

pre 1 godinu

Западу је још много важније да се то не догоди о неће бирати средства да то спрече што им наш Ноле увелико и каваљерски олакшава посао?

VlaRa

pre 1 godinu

To je Vilanderova zelja da je Djokovicu najvaznije da bude najbolji u istoriji, da je tako, vakcinisao bi se. Nego ce biti najbolji u istoriji s pola gasa, to je stos...

Orson Vels

pre 1 godinu

Pa Novak jeste najbolji na svijetu svih vremena!! To sto je diskriminisan jer dolazi iz male zemlje je problem ATP-a i politike!!
Pa ministarka u Vladi Australije otvoreno navija da Nadal pobjedi na AO, kako takva pristrasna osoba ne bude lusena odlucivanja!! Pa na US open sa pomocnim sudijom da li bi bilo diskvifikacije za Federera ili Nadala! Federeru su se cuvali bodovi 2 godine samo da bi ga vjestacki drzali na vrhu, a Novaku oduzimaju 2000 zasluzenih bodova!! Sramota!! Izdrzace on to sve i Nadalovo dopusteno dopingovanje i politiku i sve drugo i bio je i istao GOAT!!!

PeraKojot

pre 1 godinu

Ma nemoj, a Nadalu kao nije bitno već je bitno samo Novaku. Nadalu toliko nije bitno da umrtvljuje živac u stopalu pre mečeva. Šta li bi tek radio da mu je bitno kao Novaku?
(Paradoks, 12. jul 2022 13:30)

Au, pa citaj covece lepo. Nije spominjao Nadala, nego da Novaku nije bitno trenutno koji je na listi, nego da osvaja titule.

Stanje stvari

pre 1 godinu

Kakve veze ima koji je na listi,kad je prešao igricu i ostavio buduće generacije tenisera da se češkaju po glavi.Sve ove likove sa zapada boli činjenica da je Novak razbio u paramparčad rivalstvo Rodžer-Rafa.Ostaje im samo da sa uzdahom prebroje,koliko bi GS,Mastersa i nedelja na broju jedan imali da nije bilo Novaka.E pa žao mi je godpodo ali narodnim jezikom rečeno-prc.

chupavi

pre 1 godinu

Zar niko ne vidi koliko je tek Nadalu bitna GOAT trka, kada vec duze vreme izbegava meceve sa Novakom osim onih na sljaci gde zna da je u velikoj prednosti? Uspeo je da svede medjusebni skor na samo 1 pobedu vise za Novaka tako sto su u zadnjih nekoliko godina odigrali skoro sve meceve na sljaci ali je i pored toga Novak uspeo nekoliko puta da ga pobedi. Zbog toga je i pobegao sa Wimbldona, jer je kao povredjen a eno ga vozi skuter na otvorenom moru ko da za to ne treba nikakav napor trbusnih misica.

Kralj mača

pre 1 godinu

A зашто то потенцираш као сам Ђоковићев мотив? Зар није то Надалу још важније, чак по питању жртвовања здравља, па нико то не потенцира? Зар није важно и Федереру, јер да није, већ би званично окончао каријеру. Али само се Ђоковићу то потенцира као мотив, ваљда како би се упозорио остатак света на ту могућност. Јадни сте до бола! Не дате му да игра пола Грен слемова у 2020. и 2022. години само да не би био испред Надала, а то не коментаришете. И то што Надала шприцају ко зна чиме све, то се не потенцира. Само Ћоковићев здрави мотив потенцирате. Ужас!

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Federer je GOAT, drugi igraci mogu biti samo statisticki najbolji!
(realno, 12. jul 2022 13:38)

Ja te razumem. Kao što će neki biti i za Nadala, iako bude imao manje GS-ova od Novaka. Ili, kao što ću ja uvek biti za Novaka. To samo pokazuje da ne možeš da pomisliš na jednog, a da ti nisu u glavi i ostala dvojica. I da će oni, kako god se završi ova GS trka, biti gledani kao najjača trojka u istoriji tenisa. Sva trojica zajedno su GOAT.

Da se ne lažemo

pre 1 godinu

"Federer je GOAT, drugi igraci mogu biti samo statisticki najbolji!"

Nije istina! GOAT je ili Nole ili Rafa, Federer je samo igrao najlepši tenis za gledanje.

Orač

pre 1 godinu

... nije njemu toliko važna da bude najbolji, već mu je važno da ovi drugi foliranti ne budu bolji ... a kako ima velike šanse da to i ostvari, pitanje je zašto i ne bi?

Don Kihot

pre 1 godinu

A,NADALU NIJE?????
FEDERER JE VEĆ ISPAO IZ TE TRKE ZA GOATA I DEFINITIVNO JE TREĆI!
Jedini parametar gde je Rafa bolji od Noleta je 1 grand slem više,u svemu drugome je Nole bolji,što bi formalno značilo da je već sada GOAT!!!

Dubrovnik

pre 1 godinu

Naravno da mu je važno kad je tako blizu, to će i napraviti dogodine.
Uprkos stavu da se ne cijepi (poštujem) i maltretiranju od strane ATPa i Australije ova druga dvojica su gotovi a Nole ima još par godina ako ostane zdrav.

Shift Name

pre 1 godinu

Bitno je i Novaku i Nadalu, ali realno Novak je realno vec mogao da bude ubedljivo najbolji, sto se za Nadala ne moze reci, vise je bilo srece nego sto je statisticki bolji od Djokovica, tako da Novak uprkos tome sto nije igrao AO, i mozda nece US Open, jos uvek ima jace sanse da bude najbolji i po GS titulama, za sada moz

mali mikica

pre 1 godinu

Gledam tabelu Djokovicevih finalnih meceva na Vimbldonu. Od ukupno 8 odigranih finala do sada je pobedio u 7 a izgubio samo 1 protiv Mareja. Takodje mi pada u oci da je igrao protiv Federera ukupno 3 puta i isto toliko puta pobedio iako se Federer smatra za posebnpog majstora na travi. I sada najvaznije. Prvo finale sa Federerom Djokovic je odigrao 2014. i drugo sledece 2015. godine. Zasto to isticem? Zato sto oni koji bas ne vole Djokovica cesto hoce da kazu da je on pobedjivao Federera tek onda kada je ovaj ostario. Pa Federer je u ta dva finala 14. i 15. imao manje godina no sto ih Djokovic ima sada !!!

YEAR EVENT WINNER RUNNER-UP SCORE
2022 Wimbledon Novak Djokovic Nick Kyrgios 4-6, 6-3, 6-4, 7-6(3)
2021 Wimbledon Novak Djokovic Matteo Berrettini 6-7(4), 6-4, 6-4, 6-3
2019 Wimbledon Novak Djokovic Roger Federer 7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6,
13-12
2018 Wimbledon Novak Djokovic Kevin Anderson 6-2, 6-2, 7-6(3)
2015 Wimbledon Novak Djokovic Roger Federer 7-6(1), 6-7(10), 6-4, 6-3
2014 Wimbledon Novak Djokovic Roger Federer 6-7(7), 6-4, 7-6(4), 5-7,
6-4
2013 Wimbledon Andy Murray Novak Djokovic 6-4, 7-5, 6-4
2011 Wimbledon Novak Djokovic Rafael Nadal 6-4, 6-1, 1-6, 6-3

Stefan94

pre 1 godinu

Novak kad povede 2:0 u setovima ima samo 2 poraza.
U Davis cupu 2008. godine od Davidenka (vodio je Novak 2:0 u setovima pa je morao da preda na 2:1 u setovima zbog prehlade).
I na Roland Garros-u 2010. godine od Melcera.

Rafa kad povede 2:0 u setovima ima 3 poraza.
U Majamiju 2005. godine od Federera.
Na US Openu 2015. godine od Fonjinija.
I na Aus Openu 2021. godine od Cicipasa.

Rodzer kad povede 2:0 u setovima ima 4 poraza.
U Davis cupu 2003. godine od Hjuita.
Na Wimbledonu 2011. godine od Conge.
Na US Openu 2011. godine od Djokovica.
I na Wimbledonu 2018. godine od Andersona.



Novak kad povede 2:1 u setovima ima 5 poraza.
U Davis cupu 2005. godine od Rokusa.
Na US Openu 2005. godine od Verdasca.
Na Wimbledonu 2006. godine od Ancica.
Na Aus Openu 2010. godine od Conge.
I na Aus Openu 2017. godine od Istomina.

Rafa kad povede 2:1 u setovima ima 3 poraza.
Na Aus Openu 2005. godine od Hjuita.
Na Aus Openu 2016. godine od Verdasca.
I na Aus Openu 2018. godine od Cilica (predaja Rafe u 5. setu).

Rodzer kad povede 2:1 u setovima ima cak 8 poraza.
Na Wimbledonu 1999. godine od Novaka.
U Davis cupu 1999. godine od van Garsea.
Na Aus Openu 2002. godine od Hasa.
Na Aus Openu 2005. godine od Safina.
Na US Openu 2009. godine od del Potra.
Na US Openu 2010. godine od Djokovica.
Na Wimbledonu 2016. godine od Raonica.
I na US Openu 2019. godine od Dimitrova.



Malo statistike za sve koji je vole ne moze da skodi.

Pozdrav za sve dobre ljude, zivi i zdravi bili.

Recept za Wimbldon

pre 1 godinu

Svi se pitaju kako to Novak bez nekih jakih servi i udaraca koji su vazni na travi, osvaja Wimbldon, a da se na turniru prakticno ne osznoji. A kljuc svega je u refleksima. Novak ima brze reflekse od svih na tour-u i to ne moze da se trenira to je urodjeno. E sad se pitate kako refleksi pomazu na Wimbldonu ? Evo kako, refleks je najvaznija kod riterna, i serva koja je na travi jako vazan segment igre, protiv Novaka iz tog razloga nije dovoljna. Druga stvar je razmena udaraca na travi, gde loptice nekad cudno otskoce, posebno u onom delu gde je ugazena trava. E tu kad loptica cudno odskoci vazan je refleks i sto brze igrac reaguje na promenu putanje, bolje vraca na travi udarce.