Nova vest
Tenis

Četvrtak, 07.07.2022.

09:35

Nadal upalio alarme – "Nikad se ne zna"

Španski teniser Rafael Nadal u četvrtak bi trebalo da odradi lekarske preglede nakon kojih će doneti odluku o nastupu u polufinalu Vimbldona.

Izvor: Milan Tomić

Autor: Milan Tomić

Nadal upalio alarme –
Foto: Profimedia

Tokom duela sa Tejlorom Fricom na videlo je izašao novi problem koji muči Bika sa Majorke – stomak.

Već u prvom setu bilo je jasno da nešto nije u redu, a medicinski tajm-aut i bolna grimasa na licu zabrinuli su sve navijače Španca.

Lekar mu je dao lekove protiv bolova, dok fizioterapeut nije mogao mnogo toga da uradi.

Probao je da masažom opusti mišić, ali kada je stanje ovakvo, kaže Nadal, teško da tek tako može da se popravi.

Posle gubitka trećeg seta i zaostatka od 2-1, zaista nije delovalo da bi Rafa mogao da stigne do spektakularnog preokreta.

Čak su i ljudi iz njegove lože, pre svega otac Sebastijan, ukazivali da bi trebalo da odustane i preda meč Amerikancu.

"Rekli su mi da treba da predam meč. Za mene je to jako teško, da predam meč usred igre. Nije bilo lako iako sam imao tu ideju dugo vremena. Ali u drugu ruku, uradio sam to nekoliko puta u karijeri. To je nešto što mrzim da radim", priznao je Nadal.

Ipak, kako je duel odmicao, Nadal je delovao nekako svežije, bolje se kretao, uz malu korekciju serviranja, kako bi mu bol u predelu donjeg abdomena bio manji.

"Dobro se osećam, iako stomak baš i nije dobro. Moram da nađem način da se nosim s tim, jer je bilo momenata kada sam mislio da neću završiti meč, ali teren, energija sa tribina, sve mi je pomoglo i hvala za to", rekao je Nadal odmah posle meča.

Nadal će dodatne preglede i testove obaviti u četvrtak, a konačnu odluku da li će izaći na crtu Niku Kirjosu doneće najverovatnije u petak.

"Ne želim da budem osoba koja će jedno da priča, a drugo da radi, želim da budem potpuno iskren što se tiče mojih odluka, a situacija je takva da je sada nisam doneo. Odlukama nikad kraja, njih uvek donosi igrač, a postoji toliko različitih mišljenja i sve moramo da uradimo na pravi način. Ima nešto bitnije od Vimbldona, a to je zdravlje. Videćemo kako će ići", rekao je Nadal.

I dok pojedini, poput Fabija Fonjinija sumnjaju u Nadalovu povredu i na sve ovo gledaju kao na nešto već viđeno, španski mediji kuju u zvezde neuništivog Nadala.

Vlasnik 22 Grend slem titule uspeo je po osmi put da se plasira u polufinale Vimbldona i da zadrži status neporaženosti u četvrtfinalima na terenima Ol-Ingland kluba.

"Posle 1.275 mečeva na Turu, 92 titule, 22 Grend slema, posle više od 17 godina tokom kojih nije napustio Top 10, čini se da je teško da Rafa Nadal nečim može da nas iznenadi. Ali, on to nikada ne prestaje da radi. Nikada... Sa Rafom se nikada ne zna. Jer on je jači od bola", piše "As".

Svi alarmi su, ipak, uključeni, a o tome pišu "Marka" i "Sport". Ne bi bilo prvi put da Nadal preda meč.

To je u karijeri činio u 11 navrata, ali na Grend slemu samo jednom – na Rolan Garosu 2016, kada je zbog skočnog zgloba odustao od meča sa zemljakom Marselom Granoljersom.

Sada je teško pretpostaviti šta će Rafa uraditi.

Videli smo šta se sve dešavalo na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske.

Konstantno je pričao o stopalu, koje je injekcijama uspavljivao, a onda, malo po malo, stigao do 14. trofeja u Parizu.

Ova povreda stomaka došla je nekako iznenada, pošto se o tome uopšte nije govorilo, iako je Nadal kazao da ga on muči već nedelju dana.

Zaista bi bila šteta ukoliko bi Nadal odustao i tako nas uskratio spektakla protiv Nika Kirjosa, koji je dao i smelu najavu, rekavši da će to biti najgledaniji meč ikada.

Ali, dobro, videćemo u četvrtak ili petak šta će odlučiti Nadal. Iako je odustajanje za njega poslednja opcija, moći ćemo da razumemo – jer zdravlje je najbitnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve