Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 01.06.2023.

19:12

Drama: Novi Beograd u finalu Lige šampiona

Vaterpolisti Novog Beograda plasirali su se danas u finale Lige šampiona.

Izvor: SN

Autor: SN

Drama: Novi Beograd u finalu Lige šampiona
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Veliki rezultat su ostvarili pošto su u polufinalu fajnal-ejta u Beogradu pobedili posle peteraca Barselonetu 12:10 (1:1, 2:4, 4:1, 1:2, 4:2).

Posle regularnog dela meča rezultat je bio 8:8.

Dva gola za Novi Beograd postigao je Duško Pijetlović, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Strahinja Rašović, Alvaro Ortega Granados, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Angelos Vlahopulos i Dimitios Skumpakis.

Kod Barselonete tri gola je postigao Alberto Munaris, po dva Mark Lurumbe i Felipe Perone, dok je jedan pogodak postigao Dušan Matković.

Novi Beograd će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Vulajgmeni - Pro Reko, a taj meč je na programu večeras od 20 časova.

Vaterpolisti grčkog Olimpijakosa pobedili su danas ekipu dubrovačkog Juga sa 14:5 (4:0, 3:1, 4:0, 3:4), u razigravanju od petog do osmog mesta na finalnom turniru Lige šampiona u Beogradu, i tako ostali u borbi za peto mesto. Olimpijakos je bio bolji od početka do kraja utakmice.

Vaterpolisti grčkog tima su u provj deonici imali prednost od 4:0, što je i rešilo ovaj susret. Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Aleksandros Papanastasiju sa četiri gola, dok su Marton Vamoš i Dimitrios Dima dodali po dva. U ekipi Juga istakao se Mauro Prkoča sa dva gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve