Nova vest
Vaterpolo

Subota, 27.05.2023.

19:23

Vaterpolisti Srbije počeli pripreme za letnju odiseju

Vaterpolo reprezentacija Srbije započela je pripreme u Kragujevcu.

Izvor: DP

Autor: DP

Vaterpolisti Srbije počeli pripreme za letnju odiseju
Foto: VSS/ K.Vuloviæ

Ekipa Uroša Stevanović nije u komnpletnom sastavu iz opravadanih razloga, pošto neki reprezentativci imaju obaveze na završnom turniru Lige šampiona.

Srpske vaterpoliste u narednom periodu očekuju tri ispita. Prvi je kvalifikacioni turnir u Istanbulu od 23. do 25. juna za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Izraelu.

Posle toga sledi im finalni turnir Svetskog kupa u Los Anđelesu od 30. juna do 2. jula, a kruna sezone biće Svetsko prvenstvo u Fukuoki od 14. do 30.jula.

"Nismo kompletni, osmorica igrača imaju obaveze na fajnal ejtu Lš i priključiće se 8. juna. Takođe malo duži odmor su dobili Branislav Mitrović i Sava Ranđelović, koji će se priključiti 29. maja. Ni 8. juna nećemo biti u kompletnom sastavu jer petorica momaka imaju Svetsko juniorsko prvenstvo, pa ćemo posle da vidimo kada će se i da li će se priključiti", rekao je selektor Uroš Stevanović.

Kada reprezentacije krene put Istanbula povratak u Beograd će biti tek posle završenog svetskog prvenstva u Fukuoki.

"Iz Istanbula idemo pravo u Los Anđeles, odatle pravo u Japan gde ćemo ostati malo duže nego što smo planirali. Ovo je po mom mišljenju najbolji sastav Srbije u ovom trenutku. Imaćemo manje vremena za kraće bazične pripreme ali ćemo iskoristiti kvalifikacije u Istanbulu i Svetski kup za uigravanje kako bi najbolji bili na svetskom prvenstvu".

Stevanović je govorio i o ambicijama reprezentacije.

"To se nikad ne menja, uvek su maksimalne. Ciljevi su uvek medalje na svim takmičenjima na kojima učestvujemo. Šta je realnost to ćemo da vidimo. Idemo iz treninga u trening , iz utakmice u utakmicu pa ćemo na kraju leta da analiziramo i sagledamo trenutno stanje", poručio je Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve