Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 06.10.2022.

14:56

"Ambicije Radničkog su uvek najviše"

Trener vaterpolista Radničkog Uroš Stevanović izjavio je danas da su ambicije kragujevačkog kluba uvek najviše.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: VK Radnièki Kragujevac

Radnički će od petka do nedelje biti domaćin prvog turnira Regionalne lige. Radnički će u petak od 19 sati igrati sa Crvenom zvezdom. Partizan i Crvena zvezda će igrati u subotu, dok je u nedelju na programu duel Radničkog i "crveno-belih".

"Naše ambicije su uvek najviše. Jednostavno, to smo postavili odavno, a videćemo u toku sezone šta je realnost. Te ambicije nas guraju napred, teraju nas da damo više od maksimuma i da napredujemo kroz kvalitetne mečeve, koji nas očekuju kroz četiri takmičenja", rekao je Stevanović, preneo je zvanični sajt Radničkog.

Zbog zgusnutog kalendara i reprezentativnih takmičenja tokom celog leta, ekipa Radničkog se u punom sastavu okupila tek pre dve nedelje.

"Naše trenutno stanje nije idealno, za razliku od prethodnih sezona. Samo pet igrača je prošlo bazične pripreme, što zbog obaveza u seniorskoj, što u juniorskoj reprezentaciji. Kompletirali smo se kasno u odnosu na ono što smo želeli. Sa druge strane, drago nam je što imamo toliko reprezentativaca, jer nam je to jedan od ciljeva. Za ove dve nedelje smo samo obnovili neke stvari na kojima smo radili prošle godine, a tek malo zakačili novitete koje ćemo pokušati da implementiramo. Na sreću nismo mnogo menjali sastav, pa će nam biti malo lakše da uđemo u sezonu", smatra Stevanović.

On je istakao da je Novi Beograd veliki favorit za osvajanje Regionalne lige.

"I ove sezone Regionalna liga će biti jaka, s tim što će Novi Beograd biti još veći favorit. Oni su jedini vidno pojačani u odnosu na prošlu sezonu, u kojoj su pokazali mnogo. Sigurno da pretenduju na sva četiri trofeja i izraziti su favoriti u svim utakmicama i svim takmičenjima. Iz senke vrebaju Jug, splitski Jadran i Radnički, a ne bih izostavio ni Šabac i Zvezdu", zakljucio je Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve