Nova vest
Vaterpolo

Petak, 23.09.2022.

19:16

Vaterpolisti Srbije u finalu Evropskog prvenstva!

Vaterpolo reprezentacija Srbije do 19 godina se pobedom protiv Mađarske - 18:17 plasirala u finale Evropskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Vaterpolisti Srbije u finalu Evropskog prvenstva!
Foto: VSS

U najboljoj utakmici na turniru Srbija je posle peterca savladala favorizovani sastav Mađarske i potpuno zasluženo izborila u finale.

U nedelju će rival biti pobednik drugog polufinala Španija – Grčka.

To je treća medalja za srpske mlađe kategorije ovog leta, prilika da se stigne i do zlata.

Sjajan meč u kojem se Srbija nije uplašila snage rivala. Ova generacija pojačana Martinovićem i Baucalom želela je revanš za poraz u finalu SP u Beogradu, takođe na peterce.

Počela je Srbija odlično i već posle tri minuta sa dva gola Martinovića i jednim Uroševića povela 3:1. Tada su Mađari pokazali klasu, krenuli u seriju od četiri pogotka koju je krajem četvrtine prekinuo trećim golom Marinović. Posle izjednačenja Uroševića Mađari su ponovo napravili seriju, sa tri gola imali bezbednih 8:5. Držali su prednost do poluvremena 9:7 a pet golova je postigao sjajni kapiten Martinović za kojeg Mađari nisu imali rešenje.

U trećem delu se igralo gol za gol ali je Srbija bila ta koja je diktirala. Gavrilović za 8:9, Kojić za 9:10, Baucalo za 10:11 i konačno izjednačenje preko Kovačevića 11:11 za egal ulazak u poslednju četvrtinu. U tom delu nije bilo Vasilija Martinovića koji je isključen zbog tri lične greše krajem trećeg dela. Mađari su ponovo dva puta imali gol viška ali su Kojić i Urošević držali rezultat da bi Dimitrijević posle sjajne akcije 45 sekundi pre kraja doneo prednost Srbiji 14:13, prvi put posle onog vođstva u prvoj četvrtini. Ipak sedam sekundi pre kraja Vigvari je sa igračem više izborio peterce.

U seriji je branio Pajković. Prve dve serije su donele golove, za Srbiju Kovačević i Kojić. Pajković je zatim odbranio udarac Mesaroša ali je Urošević zatim to poništio pogodivši prečku. Potom je Pajković zaustavio udarav Lakatoša. Prednost je doneo Jauković, izjednačio je Molnar a gol za pobedu postigao je Petar Stanić.

Mađarska – Srbija 17:18 (5:4, 4:3, 2:4, 3:3- 3:4)

MAĐARSKA: Danka, Tatrai 4, Molnar 3, Lakatoš 1, Salaj, Peto 1, Mesaroš 4, Nađi, Klar 1, Vigvari 3, Vismeg, Nađi, Kovač.

SRBIJA: Pajković, Maraš, Dimitrijević 1, Baucalo 1, Kojić 3, Gavrilović 1, Jauković 1, Urošević 3, Martinović 5, Brešćanski, Stanić 1, Kovačević 2, Virijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve