Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 26.07.2022.

15:30

Srbija slavila i zakazala "osvetu" Crnoj Gori

Vaterpolisti Srbije slavili su protiv Kanade rezultatom 12:4 ( 2:0, 3:1, 5:2, 2:0) u meču razigravanja od 5. do 8. mesta na završnom turniru Svetske lige.

Izvor:

Autor:

Srbija slavila i zakazala
Foto: Profimedia/Albert ten Hove/Orange Pictures

Severnoamerička selekcija je izgledala nesnađeno u odbrani, često su naši igrači ostajali sami i tako stizali do lakih golova. Sa druge strane, u napadu su bili bezidejni i često su umeli da "prodaju" loptu čak i u situacijama kada pritisak nije bio na njima.

"Delfini" su izgledali kao na lakšem treningu, a selektor Savić je iskoristio priliku da razigra mlađe igrače davši im prilike i da izvode peterce i vežbaju šut.

Kod Kanađana se istakao samo Žeremi Kote koji je postigao tri od četiri gola svoje ekipe. Jedini je zapravo postigao gol iz igre, a možemo pomenuti i Brodija Meknajta koji se trudio između stativa gola koji je branio. Ipak, nije ni on svemoćan.

U reprezentaciji Srbije najefikasniji su bili Ognjen Stojanović i Vasilije Martinović sa po tri gola, Marko Radulović i Đorđe Vučinić su dodali po dva, a Stefan Branković i Gavril Subotić su meč završili sa po jednim na svom kontu.

"Delfini" su naspram sebe imali protivnika od kog su, možemo slobodno reći, nekoliko nivou iznad. Stoga nije bilo problema u ovom meču nakon kog su zakazali borbu za peto mesto koje se igra u sredu. Rival je Crna Gora koja je prehodno savladala Australiju i taj meč će biti na programu u popodnevnom terminu (za sada je najavljeno da će to biti u 16 časova).

Podsetimo, u prvom meču u grupnoj fazi Crna Gora je ubedljivo slavila rezultatom 16:8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve