Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 17.05.2022.

12:30

Soro uoči Fajnal-ejta: Privilegija je što smo domaćini

Pripreme za organizaciju Fajanl-ejta, koji se od 2. do 4. juna drugu godinu uzastopno igra u Beogradu, uveliko su u toku.

Izvor: B92

Autor:B92

Soro uoči Fajnal-ejta: Privilegija je što smo domaćini
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Sportski direktor Novog Beograda Slobodan Soro ističe da nema sumnje da će organizacija biti na vrhunskom nivou.

"Velika je privilegija što smo domacini Fajnal-ejta Lige šampiona, jer je pred nama izuzetno kvalitetan turnir, pa će svi ljubitelji vaterpola u Srbiji moci da uživaju", izjavio je Soro.

Određeni su i termini svih utakmica - finalni turnir otvorice duel Breše i Hanovera od 14.30, a od 16.30 snage će domeriti Pro Reko i Barseloneta.

Novobeograđani od 18.30 sati minuta igraju protiv Marsejja, dok se dva sata kasnije sastaju Ferencvaroš i Jug.

Bazen "11. april“ bice u potpuno novom ruhu. Za potrebe završnog turnira biće montirane montažne tribine, pa ce kapacitet biti 1.511 mesta.

"Cela sezona Lige šampiona bila je veoma zanimljiva. Neke ekipe su bolje počele elitno takmičenje, a kasnije lošije završile, dok su neki timovi odigrali u suprotnom ritmu. Vrlo bitan momenat za nastup svih ekipa na Fajnal-ejtu biće završnica nacionalnih prvenstava i kako ce se to rezultatski završiti. Upravo to može da odredi u kakvoj atmosferi i i sa koliko motiva će docekati početak najvažnijeg turnira u sezoni. Mislim da je ovo osam najkvalitetnijih ekipa u Evropi trenutno, svi parovi četvrtfinala obecavaju vrhunski vaterpolo i mnogo uzbudjenja, a svaka ekipa ce tražiti svoju šansu", istakao je Soro koji je dvostruki osvajac titule klupskog prvaka Evrope, 2000. sa Bečejom i 2011. sa Partizanom.

Prva prepreka Novobeogradjanima bice ekipa Marselja.

"To je zaista odlican tim predvodjen našim legendarnim reprezentativcem Andrijom Prlainovićem. Takodje, Dejan Lazovic je izrastao u jednog od najboljih golmana sveta, a golmanska inspiracija na takmičenju ovakvog turnirskog tipa može da napravi razliku. Oni su definitivno podigli nivo u odnosu na prošlu godinu i osvajanje drugog mesta u grupi i ponovni plasman na Fajnal-ejt, defitivno nisu iznenadenje. Biće veoma motivisani, jer su svesni da imaju čemu da se nadaju, pa nas očekuje veoma težak posao", zaključio je Soro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve