"Energijom i koncentracijom do pobede za plej-of"

Košarkaši Mega dočekuju Split u 23. kolu regionalne ABA lige u Hali sportova Ranko Žeravica.

Izvor: B92

Subota, 25.03.2023.

16:15

Foto: KK Mega

Susret direktnih konkurenata u borbi za plej-of igra se u nedelju od 12 sati, a ulaznice su besplatne i mogu se preuzeti na blagajni Hale sportova.

Mega ovaj duel dočekuje sa polovičnim učinkom 11-11, dok je Split na 9-13, ali može da se pohvali da je u vrlo dobroj formi, pošto je dobio četiri od poslednjih šest mečeva u ABA ligi.

Jedan od dva poraza pretrpeo od lidera Partizana u poslednjim sekundama, a Mega je pobedila u osam od poslednjim devet duela u regionalnom takmičenju.
Trener Mege Marko Barać svetan je da pred košarkašima Mege je još jedan veliki izazov, a toga je svestan i trener Marko Barać.

"Očekuje nas vrlo zahtevna utakmica. Ekipa Splita je u veoma dobroj formi i, kao i mi, bori se za poziciju u plej-ofu. Radi se o timu koji igra čvrstu, fizičku košarku i u čijoj igri dosta toga polazi od tandema Mavra – Šorter. Na nama je da budemo maksimalno spremni i da uz odgovarajuću energiju i fokus dođemo u situaciju da pobedimo", rekao je Barać.

Košarkaš Mege Luka Cerovina takođe je svestan važnosti susreta, s ozbirom da bi Mega pobedom i matematički mogla da obezbedi plasman u doigravanje.

"Pred nama je izuzetno bitna utakmica protiv ekipe Splita koja je poput nas u sjajnoj formi. Nama je ovo verovatno utakmica sezone jer imamo priliku da sa odgovarajućom pobedom i matematički obezbedimo mesto u plej-ofu. Pozivam sve naše simpatizere kao i ljubitelje košarke da dođu u nedelju od 12 časova u Halu sportova Ranko Žeravica da nas podrže u ovoj izuzetno važnoj utakmici, a mi ćemo dati sve od sebe da im se odužimo dobrom igrom na terenu, a nadam se i pobedom", istakao je Cerovina.

U prvom susretu ovih timova Splićani su slavili na Gripama 79:75 i tako došli do prednosti u međusobnim okršajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: