"Partizan je najbolji napadački tim u Evropi"

Treneri Mege i Partizana, Marko Barać i Željko Obradović, održali su konferencije za medije posle duela u 18. kolu ABA lige.

Izvor: MT

Nedelja, 05.02.2023.

20:52

Mega MIS/Ivica Veselinov/ABA

Crno-beli su ostvarili laku i ubedljivu pobedu u hali "Ranko Žeravica" rezultatom 103:78.

Partizan je odigrao sjajno prvo poluvreme, ubacivši čak 65 poena, čime je postavio rekord regionalnog šampionata.

"Ekipa Mege je igrala zaista dobro u poslednje vreme i znali smo da ćemo igrati protiv mladih igrača i da ćemo morati da imamo istu energiju i istu želju kao oni. Mislim da smo u tom segmentu izašli na pravi način na teren i igrali smo izvanredno prvo poluvreme. Čestitam mojim igračima na onome što su večeras uradili. Dva različita poluvremena, to je očigledno, ali u drugom poluvremenu je to bilo odrađivanje, a Mega je želela da se vrati u meč. Još jednom ponavljam, ta mladost i želja kod njih postoji. Čestitam kolegi na načinu na koji igraju u poslednje vreme. Hvala navijačima Partizana koji su došli tu danas podrže i večeras, a Megi sve najbolje u narednim utakmicama", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Trener Mege Marko Barać smatra da je Partizan najbolji ofanzivni tim na starom kontinentu trenutno.

"Čestitao bih Partizanu na zasluženoj pobedi. Oni su shvatili utakmicu ozbiljno, a kada jedan tim iz Evrolige to učine protiv nas, rezultat je takav kakav jeste. Oni su napadački najbolji tim u Evropi. U prvom poluvremenu su nas naterali na previše rotacija, kažnjavali su gotovo svaku grešku. Izvanredan procenat šuta u prvom poluvremena, a mi nismo nalazili rešenja na preuzimanju. Pokušavali smo u pripremi da uradimo nešto brže, ali to nije bilo dovoljno. U drugom poluvremenu, čestitke mojim igračima, pokazali su napadačku igru i reakciju, ali danas je falilo malo fizičke prisutnosti većeg broja igrača da bi se uhvatio veći priključak. Nemamo zbog čega da žalimo, uživanje je gledati i spremati utakmicu, a sada su ispred nas protivnici koji su nama bliži po kvalitetu i to je prilika da nastavimo onako kako treba", rekao je Barać.

Partizan naredni meč igra u četvrtak protiv Bajerna u Minhenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: