Bizarno veče Slovenaca u NBA: Čančar jednim potezom zasenio Dončića VIDEO

Pobedu Denvera nad Dalasom obeležio je i jedan spektakularan potez.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2022.

14:50

Bizarno veče Slovenaca u NBA: Čančar jednim potezom zasenio Dončića VIDEO
Foto: Profimedia

Glavni akter bio je jedan slovenački košarkaš, ali ne onaj koji je obično u takvim situacijama.

Centar Nagetsa Vlatko Čančar je zasenio zemljaka Luku Dončića trojkom sa polovine terena.

Dončić nije uspeo da uz zvuk sirene "poništi" pobedničku trojke Majkla Portera za 98:97.

To je uspelo njegovom zemljaku Čančaru, koji je zbog brojnih izostanaka dobio veću priliku u Nagetsima i iskoristio je za najluđi potez dana.

On je poentirao s centra uz zvuk sirene za kraj prvog poluvremena, u bizarnim okolnostima u kojoj su poslednje dve sekunde odigrane nakon odmora.

Dončić je pogodio trojku uz zvuk sirene za poluvreme i vođstvo Dalasa 59:52. Međutim, u NBA ligi pravilo nalaže da se svaki snimak koša u poslednjoj sekundi četvrtine pregleda.

Dok su ekipe bile u svlačionicama, pregledom snimke ustanovljeno je da je Dončić petom nagazio na liniju pre šuta, zbog čega mu je trojka poništena.

Osim toga, sat je vraćen na dve sekunde, koje su odigrane nakon što su se igrači vratili s odmora. I u tom kratkom vremenu Čančar je bacio loptu preko polovine terena i pogodio za 56:55 što je umnogome pomoglo Denveru da preokrene do kraja meča. Tako su, umesto sa sedam, Mevsi nastavili utakmicu sa samo jednim poenom prednosti, a na kraju su izgubili jednim poenom razlike.

Dončić je meč završio sa samo 22 poena, čime je izjednačio svoj najslabiji učinak sezone, a posle utakmice se pravdao.

"Video sam snimak, ne čini mi se da sam dotakao liniju, peta mi je bila u vazduhu"
, rekao je Dončić, koji je u šali prokomentisao ludu trojku saigrača iz reprezentacije, "Ja sam ga to naučio."

Ugledni novinar Mark Stajn javlja da je za to ipak zaslužan sam Čančar, za koga kaže da svaki dan na treningu ispuca pedesetak šuteva s centra baš kako bi bio spreman za ovakve situacije.

Na kraju je dobio neočekivanu priliku i postigao tri od sedam poena, a nema sumnje da mu je ova trojka najdraža u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: