Partizan na skeneru B92.net: Ne ide sve preko Dijabatea, Traore jeste pojačanje

Ista meta, isto odstojanje. Partizan nije uspeo da iskoristi 168. "večiti" derbi i smanji razliku u odnosu na Crvenu zvezdu.

Izvor: SS

Sreda, 31.08.2022.

22:00

Partizan na skeneru B92.net: Ne ide sve preko Dijabatea, Traore jeste pojačanje
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Razlika ostaje sedam bodova , na radost crveno-belih koji su korak bliži šestoj uzastopnoj tituli, dok su crno-beli stekli pravo tek toliko da nastave da sanjaju o prekidu niza najvećeg rivala.

Iz Partizanovog ugla, budući da je gubio evrogolom Osmana Bukarija, tradicionalnih 1:1 u Humskoj može da ga zadovolji, ali kada se podvuče crta i prespava noć, sigurno će žaliti što nije izvršio veći pritisak na fizički nedovoljno spremnu Zvezdu, koja je ponovo klecala u završnici meča.

Ali, sve što se dešavalo u crno-belom taboru od početka sezone, uz promene trenera, uticalo je da nema preterane ideje u napadu i da se sve svodi na: "dodaj loptu Dijabateu i nadaj se najboljem".

Partizanovi štoperi mogu kući da idu pevajući, jer su prošli samo sa jednim primljenim golom, a napravili su pregršt grešaka na svojoj polovini i nisu to skupo platili.

Kao i uvek, analizirali smo pojedinačan učinak svih Partizanovih igrača, kao i šefa stručnog štaba.

Golman i odbrana

Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Aleksandar Popović – Iako je bio pod užasno velikim pritiskom od starta meča, bio je značajno stabilniji nego na nekim prethodnim derbijima. Kod volejčine Bukarija nije ništa mogao da uradi, a kasnije se težište igre preselilo dalje od njegovog gola, pa je mogao čak i da odahne.

Marko Živković – Imao je zadatak da sačuva Kataija i to jeste učinio u većem delu meča, ali je bilo i slučajeva kada mu je Zvezdin "magiko" tutnjao "preko pune linije" u stilu Gereta Bejla. Ne njegovom "krivicom", izborio je penal iz kog je Partizan izjednačio, ali mu je to ulilo dozu samopouzdanja da, na primer, sjajnim klizećim startom zaustavi Bukarija, kada je se u 71. minutu našao na nejgovoj strani.

Svetozar Marković – Izašao je sa stavom da se, ako treba, i pobije sa "večitim" rivalom i to mu je donelo dobar ulazak u meč. Ali, već posle prvog gola je i njemu palo samopouzdanje, pa je očajnički grešio u predaji lopte na distanci od pet metara. Na sopstvenoj polovini. Neke greške bile su početnike.. O dugačkim pasovima i da ne govorimo.

Igor Vujačić – Od 13. minuta je igrao sa žutim kartonom za koji je isključivo on kriv, jer mu je prodat dribling kao u školskom dvorištu. Potom je bio sigurniji u nastavku, ali njegova "toplo-hladno" igra mogla je i ovog puta skupo da košta Partizan da se loš pas ka Andradeu i sprint Bukarija drugačije završio.

Slobodan Urošević – "Večiti" derbiji ga inspirišu, te zaista igra na zavidnom nivou, nekada se čini i mnogo više od sopstvenih mogućnosti. Preko njegove strane nije bilo prolaza, čak ni kada je hitronogi Bukari bio u naletu. U napadu se nije proslavio, ali ostaje utisak da je svoj prvi kapitenski derbi odigrao baš tako – kapitenski.
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Vezni red

Kristijan Belić (do 67. minuta) – Puno započeo, ali je malo toga završio. Dosta lopti je oduzeo na sredini, ali kao po pravilu, usledilo je neko loše rešenje, greška u predaji i gubitak poseda. To može da se pripiše njegovoj mladosti, ali je generalno njegov nastup u debitantskom derbiju energijom, srčanošću i agresivnošću bio za prelaznu ocenu.

Hamidu Traore – Najavljen je kao igrač kvaliteta Zdjelara, a dobro znamo da je bivši mladi reprezentativac Srbije bio specijalsta za derbije. Možda nije Zdjelar, ali Traore jeste izuzetno dobro odradio posao koji mu je zadužen. Bio je prevashodno orijentisan na defanzivu, dok ga gotovo nismo ni videli na protivničkoj polovini. Kada je u 61. minutu pokušao da imitira Bukarija, kandidovao se za najkomičniji potez kola. Ali, kada je reč o oduzetim loptama, tu je bio bez premca i potvrdio je da jeste pojačanje vredno dresa Partizana.

Bibars Natho – Trudio se Izraelac, gurao loptu napred, tražio pukotinu, ali je na kraju nije našao. Kao i uvek, često je razgovarao sa sudijom, ali mu je to samo odvlačilo pažnju. Dočekao je priliku da izvede penal u derbiju i ponovo bio veoma siguran, iako mu je Bojran pročitao stranu. Za nastavak sezone može da raduje to što već drugi meč u tri dana igra od početka do kraja. Jer, Natho je kao hleb nasušni potreban Partizanu.
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Napad

Fuseni Dijabate – Jedini koji je od početka pokušavao bilo šta da promeni. Agilnošću je mučio Rodića, unosio nemir u Zvezdinu poslednju liniju, ali to što je on radio nije imalo pravi efekat na ostatak tima. Nijedna njegova lopta, bilo kroz vazduh ili po zemlji, nije pronašla Rikarda. Sa druge strane, dosta se vraćao u odbranu i pomagao Živkoviću, pa je i potrošnja bila velika.

Kvinsi Menig (do 67. minuta) – Iako nije defanzivac, njemu na dušu ide evrogol Bukarija, jer je njegovo zaduženje bilo da čeka drugu loptu, a on je bio predaleko. Ponovo je lutao u napadu, kao da i sam još uvek ne zna koja mu je pozicija i zaduženje namenjeno.

Rikardo Gomeš (do 89. minuta) – Kao i u 90 odsto prethodnih derbija, i ovog puta je bio "zaključan" od strane Aleksandra Dragovića i Nemanje Milunovića. Očigledno je da su na crveno-beloj strani Topčiderskog brda našli recept da zaustave najboljeg strelca Partizana i to obilato koriste. Toliko je bio van utakmice, da i kada je dobio poklon od Sanoga u 73. minutu, očajno je šutirao i nije ga iskoristio.
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Izmene

Nemanja Jović (od 67. minuta) –Tek što je kročio na teren dobio je dribling kroz noge od Marka Gobeljića. Ali, ubrzo je uzvratio Nemanji Milunoviću i stvorio je opasnu situaciju.

Patrik Andrade (od 67. minuta) – Nije mu legla uloga da uđe sa klupe i nešto promeni, već je od ulaska na teren delovao vrlo umorno i bez energije.

Ljubomir Fejsa (od 84. minuta) – Nedovoljno na terenu da bi bio ocenjen.

Samed Baždar (od 89. minuta) – Nedovoljno na terenu da bi bio ocenjen.

Trener

Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Gordan Petrić – Vratio se na formaciju sa četvoricom u poslednjoj liniji, što mu je donelo igrača više u veznom redu. Ali, to nije nužno značilo da će Partizan lakše dolaziti do poseda, naprotiv, ponovo je u prvih pola sata njegov tim ulazio u krilo svom golmanu, a na kraju je pritisak Zvezde rezultovao golom Bukarija. Tek tada se "parni valjak" setio da bi trebalo da napadne, jer su njemu bodovi važniji u ovom derbiju, ali bez bilo kakve ideje to je bio Sizifov posao. Ipak, i ovog puta mu se sreća osmehnula, jer je Katai bez ikakve potrebe skrivio penal i poklonio Petriću da iz prvog derbija izađe nepobeđen. A to se jedino i piše.

Autor – Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: