Partizan na skeneru B92.net: Podgrejana supa i mamurluk

Hvalio se kuvarskim umećem novi trener Partizana Gordan Petrić i sa tim poređenjem vrlo lako može da se povuče paralela posle prvog meča protiv Hamruna.

Izvor: SS

Petak, 19.08.2022.

08:00

Partizan na skeneru B92.net: Podgrejana supa i mamurluk
Foto: StarSport

Njegov tim baš tako deluje u ovom momentu – kao podgrejana supa na svadbi koju progutaš ne zato što je ukusna i kvalitetna, nego jer ti prija posle nekoliko čašica "ljute" kako ne bi potpuno dehidrirao.

Prija ti u datom trenutku, iako i sam znaš da ćeš popiti još dosta brlje do kraja proslave, a da te ujutru čeka teška glavobolja.

I da će mamurluk potrajati duže od sutradan.
Foto: StarSport
Partizan je u četvrtak uveče ostvario ubedljiv trijumf protiv malteškog predstavnika (4:1), ali on vrlo verovatno ne oslikava pravo stanje stvari u taboru "parnog valjka".

Rezultatski je epilog veoma povoljan i grupna faza gotovo da je obezbeđena, ali igra ponovo nije pratila semafor, posebno ne u novoj formaciji sa petoricom defanzivaca.

Petrić je tu promenu uneo na uštrb Bibarsa Natha, koji je bio vidno nezadovoljan prilikom izlaska sa terena, evidentno ljut što nije dobio ni minut u ovakvoj utakmici.

Izostanak Izraelca pomerio je Patrika Andradea bliže protivničkom golu i to je rezultovalo njegovom najboljom partijom od dolaska u Humsku ulicu, golom, asistencijom i konstantnom opasnošću kada je sa loptom u poslednjoj trećini.
Foto: StarSport
Da li zbog promene taktike, ranog raspada sezone, samopouzdanja u minusu ili nečeg četvrtog, prizor igrača Partizana, koji u prvih 10 minuta nemo posmatraju fudbalere Hamruna kako napadaju i imaju posed lopte oko 20 odsto, kod nekih trenera bio bi kažnjiv.

Kasnije se sve lepo odvilo po crno-bele kao po ručno ispisanom scenariju, ali ta će "podgrejana supa" teško zamaskirati sve ostale probleme koji prate Partizan.

I ovog puta analizirali smo pojedinačan učinak igrača Partizana, kao i trenera Gordana Petrića koji se po prvi put našao na skeneru B92.net.

Golman i odbrana:

Aleksandar Popović – Jedini posao u prvom poluvremenu imao je u nadoknadi kada je ispustio čistu loptu, a potom "imao sreće" da dobije udarac u glavu i da bude poništen gol koji je usledio. Zato ga je primio u drugom delu, kada je kasnio da se postavi i lopta mu je već bila iza leđa dok je stigao da zauzme svoju poziciju. Ali, piše mu se i dvostruka dobra intervencija u nadoknadi susreta kada je sprečio veću dramu pred revanš.

Marko Živković – Deluje kao znatno bolja opcija od Filipovića na desnoj strani odbrane. Njegovi centaršutevi unose mnogo veći nemir u protivničku odbranu, što je u 25. minutu posle kornera rezultovalo golom Uroševića. Saradnja sa Dijabateom nije najsjajnija, ali moglo bi se reći i nadati da ima perspektivu.

Svetozar Marković – Nešto bolja partija nego što je to bio slučaj pre sedam dana na istom mestu. Gol u 95. minutu protiv Mladosti GAT možda jeste uticao na njegovo samopouzdanje, ali nije na postavljanje kod gola Hamruna koje je bilo loše i nije stigao da pokrije jedinog strelca za goste.
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ
Igor Vujačić – Oseća se da mu je lakše kada zna da uz sebe ima, ne jednog, nego dva štopera. Dosta je komotniji i to se vidi na terenu. Nije odigrao preterano dobar meč, ali jeste upisao asistenciju i može se reći da je najbolji od trojke u poslednjem bedemu.

Siniša Saničanin – Nije najjasnije zbog čega je zaigra kao treći štoper protiv tima kakav je Hamrun, jer nije baš da se očekivalo da će Maltežani napasti kao da im je trener, recimo, Julijan Nagelsman. Izvesno je da je najslabiji od trojice Partizanovih štopera, a ni u organizacionom delu ne doprinosi koliko se očekivalo.

Slobodan Urošević – Čvrst, stamen, kapitenski je dejstvovao na svojoj poziciji. Zbog toga je nagrađen golom za 2:0. Ipak, i on još uvek se traži u novoj sezoni i nema ni nagoveštaja nekih njegovih prodora po strani, već ga sve češće viđamo sa kretnjama i ulascima u sredinu.

Vezni red i napad:

Ljubomir Fejsa – Malo zaposlen, njegov posao na ovom susretu nije bio preterano težak. Stajao je ispred petorice defanzivaca i kupio sve što je preostajalo od impotentne kreacije malteškog tima.

Patrik Andrade (do 82. minuta) – Usled promene formacije i izostanka Bibarsa Natha, dejstvovao je nešto ofanzivnije nego u dosadašnjim formacijama, što mu je evidentno "leglo“. U 25. minutu ovog susreta videli smo ga, verovatno, prvi put u završnici akcije od kako je stigao u Humsku i tada je lepo poslužio Dijabatea za njegov prvenac. Potom je sam sebe nagradio za konačnih 4:1, izveo salto za publiku koja ga je nagradila velikim aplauzim i poslao poruku stručnom štabu da mu je mesto mnogo bliže golu.
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ
Fuseni Dijabate (do 90. minuta) – Čekao je i dočekao prvi gol u crno-belom dresu, a odavno ga je zaslužio. Partizan je u njemu dobio veliko pojačanje, a ovaj pogodak će mu pomoći da dobije novu injekciju samopouzdanja.

Kvinsi Menig (do 60. minuta) – Iako bi se moglo zaključiti da nije bio preterano aktivan ove večeri, lucidan potez iz 15. minuta kojim je poslužio Gomeša za otvaranje gostiju, a potom i pas za Andradea kod trećeg Gola kojim je "isekao" odbranu, zapravo, rešio je ovu utakmicu. Možda i ceo dvomeč. Te je, sa te strane, njegovo bitisanje na terenu imalo svrhu, ali ne duže od sat vremena.

Rikardo Gomeš (do 90. minuta) – Nastavio je da radi ono što se od njega uvek očekuje, da realizuje šanse koje mu pripreme saigrači. Prethodne nedelje dva puta je tresao mrežu, ove samo jednom, ali dovoljno da nastavi da korača ka istoriji. Sada ga dele još samo dva gola kako bi postao najbolji strelac u istoriji Partizana u evropskim utakmicama.

Izmene:

Kristijan Belić (od 60. minuta) – Minut po ulasku na teren je zaradio žuti karton, a posle toga osim dodavanja za Dijabatea i šansu, nije napravio ništa vredno pomena.

Nemanja Jović (od 82. minuta) – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Nikola Terzić (od 90. minuta) – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Samed Baždar (od 90. minuta) – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

Trener:

Gordan Petrić – Nije mali bio broj onih koji su široko razmakli vilicu kada su videli da će Partizan protiv slabašnih Maltežana zaigrati sa tri štopera, petoricom u poslednjoj liniji i bez kreatora, Bibarsa Natha. Još je veće čuđenje bilo u uvodnim minutima kada je Partizan predao loptu Hamrunu i branio se, što nije bio slučaj ni kada je pre tri godine u Humskoj gostovao Mančester junajted. Ali, potom su iz tri šanse njegovi izabranici postigli tri gola, pa bi malo ko mogao šta da mu kaže. Početak drugog poluvremena ponovo je bio anemičan, bez želje da se dokrajči protivnik, pa je brzo stigla kazna, a onda i još nekoliko vrlo neprijatnih situacija pred golom Popovića. Ipak, igrač utakmice Andrade na kraju se potrudio da omogući sedam lakih noći Petriću i mirniju pripremu za revanš na Malti, a onda i "večiti" derbi koji sleti ubrzo potom.

Autor – Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: