Dragić o Evrobasketu: Možda i najbolji ikada

Goran Dragić se vratio u slovenačku reprezentaciju i nastupaće na predstojećem Evrobasketu koji je po njegovom mišljenju jedan od najkvalitetnijih ikada.

Izvor: SN

Subota, 13.08.2022.

12:30

Dragić o Evrobasketu: Možda i najbolji ikada
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Slovenija je 2017. godine predvođena upravo Goranom Dragićem postala šampion Evrope.

U petak su Slovenci opet bili na mestu uspeha, u "Sinan Erdem" domu gde su osvojili zlato pre pet godina, a Goran Dragić je bio glavna zvezda.

Pobedili su selekciju Turske rezultatom 104:103 zahvaljujući sjajnom NBA asu i od nedavno članu Čikago Bulsa.

"Bilo je uspona i padova. Čestitam Turskoj jer imaju sjajan tim. Igraće odlično na Evrobasketu. Biće ovo jedan od najtežih Evrobasketa ikada. Mnogi igrači dolaze na ovaj turnir, ima mnogo dobrih ekipa. Kao što znate mi volimo nadmetanje i to je dobra stvar", rekao je Dragić.

On je u Turskoj takođe pričao o svom povratku u nacionalni tim posle pet godina.

"Neverovatan je osećaj. Naravno stariji sam sada, imam 36 godina. Osećao sam se svežije pre pet godina ali i dalje uživam u košarci. Mnogo je razloga što sam se vratio. Prvo Rašo Nesterović, on mi je porodica, on je kum mojoj ćerki. Zoran je takođe razlog, Luka koji je bio važan u mojoj odluci. Zoran mi je posebno uvek govorio o povratku", dodao je Dragić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: