Hamilton: Znao sam da nešto nije u redu VIDEO

Luis Hamilton, bivši svetski šampion u Formuli 1, priznao je da je prošle godine ozbiljno razmišljao o povlačenju.

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 08.08.2022.

18:22

Hamilton: Znao sam da nešto nije u redu VIDEO
Foto: Profimedia/Piotr Zajac/Alamy Live News

Vozač Mercedesa je prvi put posle incidenta u poslednjoj trci prošle sezone, u Abu Dabiju, rekao da se "oseća prevarenim" i da samo zbog toga nije osvojio osmu šampionsku titulu.

U intervjuu za septembarski broj magazina "Vanity Fair", Hamilton se prisetio te trke i dešavanja u finišu.

Poznato je da je greškom tadašnjeg direktora trka Majkla Masija u vezi sa izvođenjem sigurnosnog vozila na stazu, Hamilton izgubio prednost koju je imao nad Maksom Ferstapenom, koji je u finišu trke uspeo da dođe do pobede i titule.

"Počinjete da vidite kako se stvari odvijaju i kako se koji najveći strahovi obistinjuju. Bio sam u stilu, nema šanse da će me prevariti ovako. Nema šanse, to se neće desiti. Sigurno neće. Ne znam da li mogu rečima da opišem taj osećaj. Sećam se da sam sedeo u bolidu u neverici shvatajući da moram da odvežem pojaseve i izađem. Da moram da izaćem iz svega i nađem snagu. Nisam je imao. Bio je to jedan od najtežih momenata koje sam imao u dužem periodu. Znao sam šta se desilo, kakve su odluke donete i zašto. Znao sam da nešto nije u redu", kaže Hamilton.

Nedeljama nije mogao da priča o tome, ali je situaciju morao da prihvati. Ipak, našao se na rubu povlačenja.

"Svakako da sam razmišljao i o tome da li da nastavim. I dalje se borim za titule i osećam da ima još mnogo toga ispred. I da prestanem, osećaću da imam još goriva u rezervoaru. Ne mislim da ću pregoreti i ostati bez snage, nadam se da je taj dan daleko", zaključio je Hamilton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: