"Ugledam se na Federera"

Adam Peti, trostruki olimpijski šampion u plivanju, vratio se ovih dana takmičenju na Igrama Komonvelta.

Izvor: Z.K.

Subota, 30.07.2022.

17:55

Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

On se tokom dana komotno plasirao u polufinale na 100 metara prsno, bila mu je to prva trka po povratku posle povrede stopala.

Peti je na cilj stigao u vremenu 59.92, što je daleko od njegovog svetskog rekorda 57.13. sekundi.

Britanski plivački šampion je veliki ljubitelj i drugih sportova, posebno tenisa.

Nedavno je primećen u VIP loži na Vimbldonu gde je gledao završnicu turnira, a otkrio je i zašto je tada bio razočaran.

Tamo nije bilo njegovog omiljenog igrača, Rodžera Federera, za kog je rekao da jako utiče na njega.

"Inspirišu me svi vrhunski igrači, ali Rodžer Federer je ipak posebna klasa, zar ne? To kako napada mrežu, kako uopšte igra, njegovo ponašanje u sportu, to je neko na koga želite da se ugledate. Da dođete u kasne tridesete i četrdesete i takmičite se i dalje, što da ne?", kaže Peti.

Na pitanje, planira li da postane "Federer u plivanju", Peti je rekao:

"To je još jedno desetak godina ili i više, a ovo je brutalan sport, posebno kako starite. Ipak, uvek nalazimo nove načine da trajemo", dodao je Peti.

On je rekao kako mu je zbog povrede bilo jako teško, da je bilo dana kada uopšte nije mogao da hoda, ali sada namerava da se vrati u nekadašnju formu i dodaje da obožava pritisak očekivanja.

"Volim taj pritisak, mislim da bi u svakom sportu trebalo da bude tako. To nas vuče napred", zaključio je britanski plivač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: