Ten Hag zavodi red u Junajtedu VIDEO

Prošlo je skoro nedelju dana otkako su fudbaleri Mančester junajteda krenuli sa pripremama i promene su već vidljive.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 03.07.2022.

11:50

Ten Hag zavodi red u Junajtedu VIDEO
Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Erik ten Hag, koji je na kormilu kluba sa Old Traforda nasledio Nemca Ralfa Rangnika, uveliko sprovodi svoje metode rada.

Svedoci rada igrača pod komandom Ten Haga, te pomoćnika Mičela van der Gaga i Stiva Meklarena, upućuju da je Holanđanin željan drastično da promeni igru Junajteda.

Po uzoru na holandski tip totalnog fudbala, Ten Hag insistira na brzoj, vertikalnoj igri, brzoj izmeni pasova i kretnji bez lopte.

Igrači, poput golmana Davida de Hee, koji je sada daleko više uključen sa ostatkom tima u radu sa loptom, oduševljeni su promenama i kažu da jedva čekaju put na tureneju po Aziji i Australiji.

Ostatak grupe od 12 igrača, priključiće se ekipi u ponedeljak, među njima najverovatnije i Kristijano Ronaldo, za kog se priča da želi da napusti klub ovog leta.

Ipak, ostrvski mediji prenose da je Ten Hag, osim što se izborio da visina trave bude maksimalno 15 milimetara, kako bi se igrala što brža pas igra, promenio još neke stvari.

Igrači sada na jutarnji trening umesto u 10 časova, dolaze sat ranije, a Ten Hag je po uzoru na Aleksa Fergusona vratio i obavezan zajednički obrok u klupskoj kantini.

Navodi se da neće tolerisati nikakve klanove i podele u svlačionici, te da ga nikako ne zanima status igrača, njihov uspeh i visina plate, već isključivo šta rade na treningu.

"Ovo je tek početak, ali igrači su ga odmah prihvatili. Kada govori, slušaju ga apsolutno svi. Svaki trening je naporan, ali svi uživaju. MNogo rada s loptom, na jedan do dva dodira, brz fudbal, traži da stalno razmišljaju. Insistira na tome da je najbolja forma odbrane posed lopte. Želi da izmori protivnike čuvajaući loptu i prenoseći je brzo", kaže za San jedan svedok treninga u Junajtedu.

Osim toga, Ten Hag je zabranio igračima dodavanje unazad i u stranu, traži da lopta konstantno ide napred.

"Ako vidi da neko vraća loptu unazad ili je dodaje na stranu, prekida često igru i igrač koji to uradi je van igra minut ili dva. Neki igrači se muče sa tim, ali ih Ten Hag i saradnici ohrabruju. Nekima se nije ni vraćalo posle lošeg završetka sezone, ali atmosfera je sada ponovo dobra i svi opet uživaju u fudbalu. Vidi se da su motivisani i postoji taj osećaj jedinstva", navodi izvor britanskog lista.

Junajted na turneju kreće 8. jula, a četiri dana kasnije u Bangkoku igra prijateljsku utakmicu sa rivalom, ekipom Liverpula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: