Samo je Kari ispred Kleja

Košarkaši Voriorsa pobedili su Seltikse ju petoj utakmici NBA finala i tako došli do prilike da pred navijačima Bostona osvoje titulu.

Izvor: RM

Utorak, 14.06.2022.

08:40

Samo je Kari ispred Kleja
Tanjug/AP Photo/Jed Jacobsohn

U petoj utakmici odlično je odigrao Klej Tompson, koji je ubacio 21 poen. Iz igre je šutirao 7/14, a za tri poena pogodio je pet šuteva – od jedanaest pokušaja.

Ovom utakmicom, Klej Tompson je ušao u istoriju. Prestigao je Lebrona Džejmsa na drugom mestu liste igrača sa najviše pogođenih trojki u NBA finalu.

Pre ove utakmice Tompson je bio na trećem mestu lsite, sa 99 ubačenih trojki u NBA finalu. Lebron je bio ispred njega sa 101 trojkom.

Međutim Tompson je pogodio pet trojki i prestigao Džejmsa.

Ispred sebe sada ima samo svog "Spleš brata", Stefa Karija, koji je ukupno u utakmicama finala postigao 146 trojki.

Zanimljivo je da Kari nije pogodio nijedan šut za tri poena u petoj utakmici protiv Seltiksa, a to je prvi put da nije pogodio trojku posle 223 utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: