"Danas sam, pred dremku, gledao Kobijeve snimke..." VIDEO

Džejson Tejtum, košarkaš Boston Seltiksa, govorio je o Kobiju Brajantu posle osvajanja Istočne konferencije.

Izvor: LN

Ponedeljak, 30.05.2022.

08:07

Foto: Profimedia

Boston je u sedmoj utakmici nadigrao Majami i plasirao se u veliko finale, gde će se suočiti sa Golden Stejt Voriorsima.

Tejtum je otkrio da je ova pobeda manje-više posvećena pokojnom Kobiju.

"On mi je bio idol, inspiracija, omiljeni igrač... Patike koje nosim poslednjih nekoliko utakmica su posvećene njemu. Danas sam, pred dremku, gledao sam snimke i neke trenutke koje je on imao tokom karijere. Ovo je bila moja najveća utakmica u karijeri, zasad. Želeo sam da nosim traku oko ruke u njegovu čast i da na neki način ovaj momenat podelim sa njim", izjavio je Tejtum.

As Seltiksa ističe da je ovo ono o čemu je kao dete sanjao.

"I dalje mi deluje nerealno. Ekstremno sam srećan i zahvalan za sve ovo. Mimo toga koliko dugo sam u ligi, i dalje nisam zaboravio na srednju školu i vreme kada sam sanjao o ovakvim trenucima. Nekada se i dalje osećam kao dete i ja stvarno živim svoj san. Zahvaljujem se Bogu svaki dan samo zbog toga što imam ovakvu mogućnost". Tejtum je dobio prvi u istoriji trofej za MVP-ja finala Istočne konferencije, koji se dodeljuje od ove sezone.

"Biti prva osoba koja dobija ovu nagradu 'Leri Bird'... I dalje to još nisam u potpunosti shvatio. Odneću je kući, pokazati je Dusu (sinu) i uživati u njoj".

Dvadesetčetvorogodišnje krilo se osvrnulo i na medijske natpise tokom sezone, koji su urgirali upravi Bostona da rastavi njega i Brauna.

"Sve te stvari su nam pomogle, to što su pričali da bi trebalo da ne igramo više zajedno, da se otarasimo nekog, da ja i Džejlen Braun ne možemo da igramo zajedno... To nam je dalo 'goriva', a ne da bežimo od toga. Shvatili smo da ćemo igrati zajedno neko vreme, da verujemo jedni drugima i da moramo biti bolji. Umesto da se udaljimo, mi smo postali još bliži",

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: