Sportske igre mladih u Arilju

Arilje je ove godine jedan od najvažnijih gradova mapi Sportskih igara mladih.

Izvor: B92

Petak, 20.05.2022.

21:30

Sportske igre mladih u Arilju
Foto: SIM

U ovom gradu uveliko traju pripreme za ceremoniju svečanog otvaranja koja će se održati 3. juna od 20 sati. Ovom događaju prethodio je Dan sporta, koji je održan na terenima osnovne škole u Latvicama. Deca iz Arilja i okoline prošle godine prvi put su se upoznale sa Sportskim igrama mladih, neki od njih su se takmičili i na Međunarodnom finalu u Splitu, odakle doživljaje i dalje prepričavaju. Baklju prijateljstva nosili su Veljko Krčevinac, Radoje Bajić, Ognjen Kuvelja i Pavle Kaplanović. Najjača konkurencija bila je na terenima za mali fudbal. Na turniru u basketu 3x3 takmičile su se ekipe koje se igrom pokazale kao favoriti za Regionalno finale. Pozdravljajući decu predsednik opštine Predrag Maslar zahvalio se Sportskim igrama mladih što su prepoznale u deci Arilja prave prijatelje i želju da se druže, bave sportom i ono što je najvažnije, šire toleranciju i prijateljstvo među decom regiona. Maslar je dodao da u Arilju svi jedva čekaju 3. jun, kada će Arilje biti centar Igara i pozvao svu decu iz Arilja i okoline da budu deo najlepše Sportske priče. Iz lokalne samouprave poručili su da su jako ponosni što će deo programa na Svečanom otvaranju biti deca ovog grada.

Igre su ove godine održane na Kraljevom trgu na Zlatiboru koji je bio je prepun dečaka i devojčica, učesnika turnira Karavana radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih. Petu godinu za redom ova manifestacija održava se u opštini Čajetina, a ove godine na turnirima učestvuje rekordan broj dece – preko 600. Ono na šta su posebno ponosi u organizacija je što su se u takmičenja uključile i sve seoske škole. Najviše ekipa borilo se za titulu najboljeg u Coca Cola kupu. Na turniru u basketu 3x3 već godinama je dominantna ekipa koja ne menja ime, već samo postavu, “Ere s onoga svijeta”. Da je ovo kraj odakle dolaze i najbolji atletičari videlo se na trci na 60 metara, gde su deca postigla odlična vremena, a među pobednicima bilo je i učesnika prošlogodišnje Međunarodne završnice. Ipak, najviše emocija bilo je na turniru između dve vatre, a prema rečima učiteljica koje su bodrile svoje učenike, za ovaj turnir se spremaju od početka školske godine. Decu su pozdravili predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, direktor takmičenja Sportskih igara mladih Filip Komarica i predsednik Sportskog saveza Čajetine Zoran Udovičić.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović koji je naglasio da lokalna samouprava na čijem je čelu ulaže značajna sredstva u razvoj sportske infrastrukture za najmlađe stvarajući im uslove da se bave sportom, što će u budućnosti biti višestruko nagrađeno, kroz formiranje osoba sa zdravim navikama a i kroz uspehe u sportu u starijim uzrastima. „Kada gledam ovu decu, razmišljam koliko njih će izrasti u kvalitetne ljude i koliko će ih biti profesionalni sportisti koji će na nacionalnom nivou predstavljati Srbiju. Bitno je da ih naučimo da se takmiče, da pobede ali i da znaju da podnesu poraz, uz druženje i poštovanje drugih“ rekao je na otvaranju igara Stamatović.

Sportske igre mladih još jednom su pokazale da svako dete koje želi da se druži i bavi sportom, može biti učesnik Igara. Za učenike OŠ “Borivoje Ž. Milojević” iz Krupnja ovogodišnja rekreativna nastava na Zlatiboru ostaće u prelepom sećanju. Samo dvadesetak minuta pre početka takmičenja učiteljice Biljana Antonić i Tanja Žugić su saznale o čemu se radi i izrazile želju da deca učestvuju. Od organizatora su saznale da je u pitanju manifestacija na kojoj imaju parvo da učestvuju sva deca koja vole da se druže i da se bave sportom i da je u pitanju najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Čak četvoro njih je uspelo da izbori plasman na Regionalno finale koje se 14. juna održava u Novom Pazaru. Krupanj će predstavljati Uroš Vasiljević, Marta Marković, Sara Marković i Milica Jeremić. U okviru Sportskih igara mladih održavaju se i turniri u igri “ Lino između dve vatre” i u pitanju je igra za koju vlada najveće interesovanje među decom. U kategoriji za dečake i devojčice 2013. godište i mlađi učenici OŠ “Borivoje Ž. Milojević”, ekipa “Krupanjci” pobedila je domaću ekipi “Sonic” iz Čajetine i takođe biće deo ekipe koja putuje u Novi Pazar. Po osvajanju zlatne medalje deca su bila oduševljena i kako su izjavila ove rekreativne nastave će se zauvek sećati.
Foto: SIM

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: