Novi Beograd ubedljiv protiv Radničkog na startu finala

Vaterpolisti Novog Beograda poveli su u finalu plej-ofa Superlige Srbije, pošto su na svom bazenu pobedili Radnički iz Kragujevca – 17:9 (7:4, 3:1, 2:3, 5:1).

Izvor: B92

Sreda, 18.05.2022.

20:54

Novi Beograd ubedljiv protiv Radničkog na startu finala
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Bio je to šesti trijumf vaterpolista Novog Beograda u osmom duelu sa Kragujevčanima ove sezone i sada ih samo jedna pobeda deli od titule. Početak meča bio je izuzetno efikasan sa obe strane. Igralo se gol za gol, a krajem prve i početkom druge deonice Novi Beograd je serijom 4:0 stekao odlučujuću prednost koju nije ispuštao do kraja.

Iako je već sredinom druge četvrtine Nikola Jakšić, do tog momenta najefikasniji igrač u redovima domaćih sa tri pogotka, dobio crveni karton, Novobeograđane to nije poremetilo.

Igrali su veoma angažovano u odbrani, vrlo raspoložen bio je rezervni golman Žoao Pedro Fernandeš, pa je domaći tim na kraju prvog poluvremena imao ubedljivih pet golova prednosti - 10:5.

Sve što su gosti iz Kragujevca uspeli da urade je da u trećoj četvrtini golom Nikole Lukića priđu na tri gola zaostatka, ali više od toga nisu mogli.

Osim Nikole Jakšića, u redovima Novobeograđana tri puta u listu strelaca se upisao i Draško Gogov, dok su u ekipi Radničkog bolji od ostalih sa dva pogotka bili Miloš Ćuk i Aleksa Ukropina.

Drugi meč finalne serije na programu je u subotu u Kragujevcu, a eventualna majstorica 25. maja u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: