Le Man: Bastijanini je heroj dana!

Vozač Gresini Rejsing Dukatija Eena Bastijanini pobedio je na trci u Francuskoj na čuvenoj stazi Le Man.

Izvor: SN

Nedelja, 15.05.2022.

14:45

Le Man: Bastijanini je heroj dana!
EPA-EFE/YOAN VALAT

Još jedna fantastična trka je iza nas i u njoj je Bastijanini slavio ispred Džeka Milera na fabričkom Dukatiju i Aleša Espargara, iako je Frančesko Banjaja vodio u većem delu trke.

To znači da je Bastijanini apsolutni heroj dana koji je na prošlogodišnjoj verziji Dukatija obišao obojicu fabričkih vozača i odneo ogromnu pobedu.

Iza njih su kroz cilj prošli, Fabio Kvartararo, Žoan Zarko, Mark Markes, Takaki Nakagami, Bred Binder, Luka Marini, Maverik Vinjales...

Džek Miler i Frančesko Banjaja su odmah na startu iskoristili prednost u krivini broj 1 i došli do vodeće dve pozicije, a u međuvremenu je sa motocikla Žoana Zarka "odletelo" nekoliko delova plastike.

Rins je potom napravio veliku grešku i završio trku već u trećem krugu, izleteo je iz krivine i pao sa motocikla.

Džek Miler i Frančesko Banjaja nisu štedeli jedan drugog i prvu priliku je Banjaja iskoristio pa obišao Milera, dok je Remi Gardner u tim momentima pao i za njega je trka bila gotova.

Fabio Kvartararo je ubrzo pao sa 4. pozicije na mesto broj 6 i vodio bitke sa Markom Markesom i činilo se da njih dvojica ne mogu da drže tempo koji su postavili dva vozača Dukatija.
EPA-EFE/YOAN VALAT
Novi pad je imao Raul Fernandes i broj vozača na stazi je nastavio da se smanjuje, dok je u tim momentima Enea Bastijanini vozio izuzetno brze krugove i sustigao Džeka Milera dok je Bastijanini povećavao prednost.

Na 14 krugova pre kraja je Bastijanini iskoristio novu grešku Džeka Milera i uspeo da preuzme poziciju broj 2, dok je Fabio Kvartararo počeo da pojačava tempo i da preti Espargaru.

Da šteta bude veća postarao se Đoan Mir koji je u krivini 14 pao sa motocikla, na sreću nije bio povređen, ali je i on završio ovu trku.

Banjaja i Bastijanin su se odvojili, jer je Džek Miler imao oko sekunde kašnjenja u odnosu na vodeći dvojac, dok je Zarko mučio Markesa iz krivine u krivinu da bi uspeo da ga obiđe i oduzeo mu poziciju 6.

Sedam krugova pre kraja je Bastijanini napao Banjaju, ali Frančesko nije smeo da dopusti da izgubi poziciju i odmah u narednoj krivini sprema kontra udar i vraća se na poziciju broj 1 koju nije dugo zadržao.

Banjaja je napravio veliku grešku, izleće sa staze i Bastijanini dolazi na mesto lidera trke! Frančesko Banjaja dve krivine kasnije pravi ogromnu grešku i završava trku, iako je vodio tokom čitave trke.
EPA-EFE/YOAN VALAT
Bastijanini se velikom brzinom odvojio na oko 2,5 sekunde od Džeka Milera, koji se odvojio od Espargara na 1,6 sekundi i u tom momentu nam je ostalo još samo 4 kruga...

Sve je izgledalo kao da ćemo gledati pravu bajku u Francuskoj, a setimo se Bastijanini je bio fantastičan u Kataru i pobedio na startu sezone i u svoj bilans upisao još jednu veliku na legendarnoj stazi Le Man.

Fabio Kvartararo je u poslednjem krugu pokušao da obiđe Espargara i dođe do pobedničkog postolja i treće pozicije, ali nije bilo prostora za efikasan napad i Španac je zadržao svoju poziciju.

Ovo je bila treća pobeda Enee Bastijaninija u sezoni! Kakva trka!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: