Šek: Volim Jokića, njegovu priču, ali Embid je imao prednost VIDEO

Šekil O'Nila i Čarls Barkli, proslavljeni NBA košarkaši, smatraju da je Džoel Embid trebalo da osvoji MVP nagradu, iako ističu da nisu ljuti ishodom.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2022.

12:15

Šek: Volim Jokića, njegovu priču, ali Embid je imao prednost VIDEO
EPA-EFE/JASON SZENES SHUTTERSTOCK OUT

Ekipa televizije TNT, Erni Džonson, Šekil O'Nil, Keni Smit i Čarls Barkli debatovala je o MVP nagradi koju je drugu godinu zaredom dobio Nikola Jokića i tri od četiri člana emisije "Inside the NBA" saglasila se da je Džoel Embid trebalo da bude najkorisniji igrač, ali i da isto tako nemaju problem sa tim što je momak iz Sombora osvojio.

"Bilo je jako blizu, lično bih voleo da vidim i razumem kriterijum, šta je MVP? Imamo drugačija mišljenja", rekao je O'Nil.
"Onaj ko je popularniji osvojiće nagradu. Nisam ljut na ishod, na Jokića. Volim njegovu priču, kada je došao u ligu nije se mnogo pričalo o njemu, i sve je nadmašio i postavio se na vrh brega. To poštujem, volim njegovu igru, igra kao pravi centar. Ali, mislim da je Embid imao malu prednost", dodao je legandarni centar.

Čarls Barkli istakao je da ima problem sa glasačima, odnosno sa tim da neko namerno stavlja igrače, poput Janisa, Jokića i Embida, na četvrto ili peto mesto kako bi "njihov" kandidat pobedio.

"Moglo je da ode na bilo čiju stranu. Da sam imao glas, glasao bih za Embida", rekao je Čarls Barkli.

"Po mom mišljenju, trebalo bi da se glasa – jedan, dva i tri. Ako nemate tu trojicu (Janisa, Embida i Jokića) košarkaša među tri u glasanju, onda bi ti isti morali da se objasne. Ako jednog od pomenute trojice staviš na četvrto ili peto mesto, to znači da pokušavaš da daš što manje bodova, kako bi tvoj igrač pobedio", dodao je Čarls. Podsećamo, sistem glasanja za MVP je takav da glasa 100 novinara + jedan glas navijača, a košarkaši se biraju tako što se rangiraju od prvog do petog mesta. Prvo mesto nosi deset bodova, drugo sedam, treće pet, četvrti tri i peto jedan bod.

Treći član ekipa, Keni Smit, kazao je da je on lično mislio da će se glasači voditi time da je Embid bio konstantan tokom cele sezone.

"Bilo je blizu između Embida i Jokića. Mislim da je moglo da ode na Embidovu stranu zbog njegove konstantnosti. Igrao je na istom nivou tokom cele sezone, bez Bena Simonsa. Mislio sam da će to naterati glasače da njemu daju glas, ali nije", rekao je Smit.

Četvrti član, Erni Džonson jedini je bio na strani Jokića, odnosno glasao je za njega jer bio među 100 novinara koji imaju glas.

Inače, Jokić je tokom intervjua za TNT "bocnuo" O'Nila pitavši Džonsona ga "kako to da Šek nema dva uzastopna MVP".

"Samo hoću da kažem da se šalim, šta god sad hoće da mi uradi, on je dobar momak, samo sam hteo da se našalim", rekao je sjajno raspoloženi Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: