Andrea Lekić u Ferencvarošu

Srpska rukometašica Andrea Lekić od naredne sezone igraće za ekipu Ferencvaroša, saopštio je mađarski klub.

Izvor: B92

Petak, 29.04.2022.

14:15

Andrea Lekić u Ferencvarošu
Foto: Profimedia

Treći strelac u istoriji Lige šampiona u julu će iz slovenačkog Krima preći u mađarsku ekipu. Već je igrala u Mađarskoj za Đer, a tokom karijere koju je počela u ORK Beogradu igrala je i za Radnički Beograd, Knjaz Miloš, Vardar, Bukurešt i podgoričku Budućnost.

"Zaista se radujem. Ferencvaroš je sinonim za tradiciju, jedan od najvećih evropskih rukometnih klubova, sa neverovatnom bazom navijača. Svi u klubu misle isto kao i ja - želimo da pobedimo u svakom meču i u ligi, i u Ligi šampiona, a moj cilj je uvek da osvajam trofeje sa timom", rekla je 34-godišnja Lekićeva.

Ona je dodala da je protiv Ferencvaroša igrala mnogo puta i da je hala uvek bila puna.

"Igrala sam protiv Ferencvaroša mnogo puta, skoro uvek pred punom halom i u fantastičnom raspoloženju, i mogu iskreno da kažem da mi je veliko zadovoljstvo da igram u takvom okruženju", istakla je Lekićeva.

Generalni direktor mađarskog kluba Gereg Žolt rekao je da je Lekić pokazala svoju klasu poslednjih godina, kao i u ovosezonskom duelu osmine finala Lige šampiona između Krima i Ferencvaroša, koji je pripao ljubljanskom klubu.

"Svi znaju njene mogućnosti, a tokom pregovora smo potvrdili da je pravi tip pobednika, koji je i pored dosadašnjih uspeha izuzetno motivisan. Zato sam siguran da će sa svojom rutinom i fantastičnom inteligencijom u igri dati našoj ekipi stabilnost i na terenu i van njega", dodao je Žolt.

Ženski rukometni klub Ferencvaroš je deo najpopularnijeg sportskog društva u Mađarskoj sa bazom od preko milion navijača u 16 sportskih sekcija gde su rukometašice jedne od najuspešnijih kolektiva sa 26 domaćih trofeja i četiri međunarodna.

Lekićeva je postigla 556 golova na 122 utakmice za reprezentaciju Srbije s kojom je bila vicešampion sveta 2013.

Izabrana je za najbolju rukometašicu sveta 2013. godine, kada je sa Đerom osvojila Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: