Jokić blizu tripl-dabla, Kari ubacio 16 trojki – Lebron doneo pobedu!

Tim Lebrona Džejmsa pobedio je Tim Kevina Durenta na ovogodišnjem Ol-Staru rezultatom 163:160.

Izvor: SN

Ponedeljak, 21.02.2022.

00:11

Jokić blizu tripl-dabla, Kari ubacio 16 trojki – Lebron doneo pobedu!
Foto: Profimedia

NBA Ol-Star se ove godine održava u Klivlendu i ekipe su podeljene na Tim Lebron i Tim Durent.

Srpski centar Nikola Jokić, inače aktuelni MVP lige, igrao je u ekipi Lebrona Džejmsa i to u startnoj postavi i bio jedan od zaslužnijih za pobedu.

Stef Kari je bio apsolutni hit ovogodišnjeg Ol-Stara u Klivlendu, pa je s punim pravom poneo priznanje MVP utakmice.

Oborio je rekord po broju pogođenih šuteva, pogođenih trojki i umalo postignutih poena na utakmici.

Sa 50 poena, 16 trojki i 5 skokova. Entoni Dejvis je jedini koji ima više poena od Karija na Ol-Star utakmici.

Što se tiče srpskog centra Nikole Jokića, on je sjajno otvorio utakmicu, već u prvom kvartalu je imao po pet poena i skokova Meč je završio sa 10 poena, 9 skokova i 8 asistencija, pa mu je za tripl-dabl nedostajalo malo.

Kada pogledamo tok utakmice, sve je bilo ludo i spektakularno, a Tim Lebrona je prvu četvrtinu dobio sa 47:45 na krilima Nikole Jokića i Stefa Karija, da bi Durentov tim "pokazao zube" u drugoj četvrtini.

Kari je u ovom delu susreta imao već osam trojki što je bio rekord za poluvreme, ali su spektakularna zakucavanja Dža Morenta ipak obeležila ovaj deo meča, pa smo na poluvreme otišli sa prednošću Durentovog tima 49:46.
Foto: Profimedia
Džoel Embid je igrao fantastično tokom čitave utakmice i nema sumnje da bi on bio MVP da je Durentov tim odneo pobedu, ali nije.

Treća čevrtina je odigrana tako da su sve oči bile uprte u Stefa Karija, a on se publici odužio sa verovali ili ne 7 pogođenih trojki u četvrtini uz apsolutni rekord jer je to bilo ukupno 15.

Pogađao je Kari odakle je želeo, ali Embid i ekipa nisu kaskali pa se treći period završio rezultatom 45:45 i poslednja četvrtina se prema novim pravilima igrala do 163 poena. Imali su Lebronovi igrači momentum, a Kari je upropastio nekoliko poseda jureći rekord. Nikola Jokić u momentima kada se lomilo nije igrao, a njegovo mesto je zauzeo Džeret Alen i uopšte nije odigrao loše.

Pobedu Lebronovom timu je doneo niko drugi do Lebron Džejms, šutem za dva u poslednjem napadu.

Dakle, Stef Kari sa 50 poena najefikasniji, a 30 je dodao Janis Adetokumbo uz 12 skokova, 24 poena je postigao Lebron Džejms uz 8 asistencija. Nikola Jokić 10 poena, 9 skokova, 8 asistencija, 10 poena Derozan i 10 Džeret Alen.

Na drugoj strani, 36 poena i 10 skokova Džoela Embida, 20 poena Devina Bukera, 18 Lamela Bola, 17 Dežonte Mareja i 13 Trea Janga uz 10 asistencija.

Ne propustite ništa uz naš LIVE BLOG, gde možete videti kompletan tok meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: