Partizan na skeneru B92.net: Zdjelar je ključ svega; Desna strana – rak rana

Fudbaleri Partizana savladali su Spartu u Pragu 1:0 (0:0) i tako ostvarili najbolji mogući rezultat pred revanš u Beogradu.

Izvor:

Četvrtak, 17.02.2022.

23:15

Partizan na skeneru B92.net: Zdjelar je ključ svega; Desna strana – rak rana
Foto: StarSport

Genijalna lopta Saše Zdjelara ka Menigu i sjajan lob Holanđanina u 78. minutu, doneli su pobedu Partizanu u Češkoj.

Najbolji mogući rezultat ostvaren je pred revanš 24. februara u Beogradu i Partizan je jednom nogom u osmini finala.

Kao i uvek, tu je skener B92.net, gde ocenjujemo igre fudbalera Partizana posle evropske utakmice.

Golman i odbrana

Aleksandar Popović – Mladi golman je ponovo pokazao da crno-beli mogu da se uzdaju u njega. U drugom poluvremenu gotovo da nije dotakao loptu, pošto uopšte nije imao posla, a u prvom je odbranio dva zicera u razmaku od četiri minuta i spasao svoj tim u jedinom trenutku kada je domaćin imao velike šanse. Najbolji kada je najpotrebnije.

Igor Vujačić i Nemanja Miletić – Obojica odigrali konkretnu utakmicu. Nisu ispadali, nisu rizikovali, nisu komplikovali. Odradili posao i zaustavili napadača Sparte.

Slobodan Urošević – Nije ga bilo u napadu, ali je zato u odbrani očistio sve što je išlo po njegovoj strani, osim centaršuta u 10. minutu, kada je ispala cela leva strana. Sparta je više napadala po drugoj strani, pa nije bio ni toliko opterećen, ali kada jeste, sve je uradio kako treba.

Aleksandar Miljković – Ubedljivo najgori igrač na ovoj utakmici. Sparta je od starta znala da će napadati po toj strani gde je Miljković, koji je ispadao u odbrani i grešio u napadu, a katastrofalnu partiju krunisao je centaršutem u 54. minutu, kada je bio usamljen i poslao loptu iskosa na tribine. Nakon toga se povredio i izašao.

Vezni red i napad

Bibars Natho – Odigrao samo prvo poluvreme, verovatno nije imao snage za drugo. Znali su u Sparti da od njega stiže najveća opasnost u kreaciji, pa su od starta išli jako na njega, nekada ga i udvajali i sprečili ga da radi ono što najbolje zna.

Miloš Jojić – Solidan na oba kraja terena. Nije komplikovao, često odigravao iz prve i uradio solidan posao. Promašio zicer na kraju koji je mogao da reši možda i prolaz... Sa sedam metara šutirao u golmana.

Saša Zdjelar – Igrač utakmice. Čistio na sredini, odigrao kapitenski i sve kako treba, nije grešio. Na kraju je njegova genijalnost i rešila utakmicu, pošto je ni iz čega majstorski poslao dugu loptu koja je perfektno pronašla put ka nozi strelca gola Meniga.
Foto: StarSport
Kvinsi Menig – Odlično krenuo, borio se, trudio se, pa stao. Nije imao podršku Uroševića u napadu, ali je i Partizan dosta igrao po desnoj strani, kada je on bio na levoj. Na kraju prešao na desnu stranu kada je izašao Marković, izvukao se u 78. minutu i dobro ispratio dugu loptu, pa je smestio u mrežu i bio junak Partizana.

Lazar Marković – Tri šuta u prvom poluvremenu, jedan je bio opasan. Sve ostalo, loše. Konstantno je lopta bila u njegovim nogama, ništa konkretno nije uradio, loše je sarađivao sa Miljkovićem i napred i nazad, ispadao u odbrani, okliznuo se u 10. minutu i ostavio čoveka da neometano gađa sa sedam metara glavom... Desna strana Partizana je sigurno rak rana.

Rikardo Gomeš – Nevidljiv. Loše se otvarao, slabo izlazio po loptu, kada je dobije komplikovao je. Telefonirao kod jedne sjajne akcije kada je imao na levoj strani Markovića, propustio je šansu da uposli usamljenog kapitena i nakon toga izašao.

Izmene i trener

Marko Živković – Zamenio Miljkovića i odradio posao u odbrani. Napred slabo išao i nije bilo ni potrebe.

Marko Jevtović – Zamenio Natha i odradio odličan defanzivni posao. Nije previše razmišljao. Išao jako kad je trebalo, dodavao sigurno kad je trebalo i ispucavao kada nije bilo potrebe da se razmišlja.

Marko Milovanović – Uneo pometnju u odbranu Sparte. Odlično se gradio, čuvao loptu, kretao se dobro i bio daleko bolji nego Rikardo. Sjajno je odigrao poslednjih pola sata, namestio zicer Jojiću.

Nemanja Jović – Borio se. Bez konkretnog učinka napred, ali je pozadi dva puta lepo isekao napad Sparte.

Nikola Terzić – Odigrao svega desetak minuta i bez konkretnog učinka. Uspeo da ukrade par minuta kada se svađao sa protivničkim igračima i dobio žuti karton.

Aleksandar Stanojević – Postavka utakmice solidna, izmene sve pogodio. U pravom trenutku izveo loše Markovića i Rikarda i uveo mlade i raspoložene Milovanovića i Jovića. To je bio pravi pogodak i može da bude zadovoljan kako je vodio utakmicu i krajnjim rezultatom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: