Terzić potvrdio odlazak Petrovića i Lazetića, ali Pavkov ostaje

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je o transferima te ekipe u aktuelnom prelaznom roku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2022.

10:35

Terzić potvrdio odlazak Petrovića i Lazetića, ali Pavkov ostaje
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Krenuo je od odlazaka.

"Za Marka Lazetića postoji interesovanje velikih klubova, Red Bul Salcburga, Atletiko Madrida, Milana, Zenita... Proteklih godina smo imala velika ulaganja u omladinsku školu. Naša ulaganja u omladinsku školu bila su 3.500.000 evra, tek vreme koje dolazi će pokazati rezultate višemilonskog ulaganja. Sve je to deo dobro rada omladinske škole. Mi smo sa Milanom sve dogodovili, dobili smo zvaničnu ponudu, ostalo je još da Marko ugovori svoje obaveze i u naredna dva-tri dana završimo čitav posao. Veliko priznanje za Crvenu zvezdu kao klub je da ima igrača za Milan. Mi smo zvanično 35. klub Evope i znači nam da tako veliki klub želi našeg igača. Za Njegoša Petrovića imamo dve konkretne ponude, jednu iz Serije A, jednu iz Primere. Očekujemo da će sve biti gotovo u naredna dva dana, 99 odsto smo pri kraju, a posle toga ćemo moći da kažemo da spo prodali jednog igrača u italijansko, a drugog u špansko prvenstvo", izjavio je Terzić.

Šta je sa Milanom Pavkovom?

"Za Pavkova smo dobili ponudu koja je odbijena, videćemo šta će se dešavati u narednim danima. Mi možemo da odbijemo, a posle tri dana možemo da prihvatimo ponudu, ako se dogodi da neki neki igrač dođe, pa da možemo da ga pustimo. Pavkov je tu četiri-pet godina, mnogo je dao Crvenoj zvezdi, ali možda jeje došlo do zasićenja. Stvari na tržištu se menjaju iz dana u dan, ali za sada Milan Pavkov ostaje u Crvenoj zvezdi", dodaje Terzić.

Govorio je i o novim pridošlicama Kristijanu Pičiniju i Ohiju Omoinžufau.

"Sada smo u situaciji da najbolji igrač i strelac norveške lige kao najbolju soluciju za sebe, svoj dalji životi karijeru izabere dolazak u Crvenu zvezu. Takođe, jedan Pičini, koji je pre par godina bio reprezentativac Italije, dođe na Marakanu samo nekoliko dana nakon što je u derbiju sa Real Madridom čuvao Vinisijusa. Sve to pokazuje da je Crvena zvezda vratila staru slavu i još jednom potvrdila da je ozbiljan fudbalski brend", kaže Terzić.

Nije potvrdio glasine o dolasku igrača Šerifa Edmunda Adoa.

"Crvena zvezda intenzivno radi na dovođenju još nekih igrača, konkretno želimo da angažujemo nekoga ko bi pojačao tu konkurenciju sa Sekuom Sanogom i Gelorom Kangom, ali ne bih pričao o kokretnim imenima jer to onda podiže njihovu pregovaračku poziciju i to nije mudro", zaključio je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: