Medvedev i Rubljov srušili Hrvate – Rusi osvojili "salataru"

Teniseri Rusije pobednici su Dejvis kupa.

Izvor:

Nedelja, 05.12.2021.

13:41

Medvedev i Rubljov srušili Hrvate – Rusi osvojili
Foto: Profimedia

Rusija je do "salatare" došla pobeda u singlu – titulu su doneli Andrej Rubljov i Danil Medvedev.

Ovo je treća titula za Rusiju u Dejvis kupu, koja je na putu do trofeja savladala Ekvador i Španiju u grupi, Švedsku u četvrtfinalu i Nemačku u polufinalu.

U prvom meču je Andrej Rubljov savladao Bornu Goja 6:4, 7:6.

Očekivano je bilo da peti teniser sveta pobedi trenutno 279. igrača planete, a posle njih dvojice na teren su izašli Danil Medvedev i Marin Čilić – najbolji igrači Rusije i Hrvatske. Slavio je Medvedev posle dva odigrana seta – 7:6, 6:2.

Prvi set bio je veoma uzbudljiv i posle sat vremena igre osvojio ga je Medvedev.

Na startu su obojica bili i više nego sigurni na svojim servisima, a onda smo videli po brejk loptu u dva vezana gema i to su obe brejk lopte bile na drugi servis.

Prvo je Čilić na 3:3 spasao brejk loptu, pa Medvedev iz sjajne defanzive pri rezultatu 4:3, gde bi brejk Čilića značio da odmah servira za vođstvo.

Kasnije nije bilo uzbuđenja sve do taj-brejka, pošto su obojica servirali fantastično.

U taj-brejku je Medvedev odmah napravio mini-brejk, ali ga je i odmah ispustio, a Čilić je poveo 4:2 posle jednog sjajnog poena i mogao je do duplog mini-brejka. Lopta je udarila od sajlu i pala tik ispred mreže, a Medvedev se sjajno snašao i izvukao poen, posle kog je odmah vratio mini-brejk.

Propustio je prvo set loptu na 6:5 i servis Čilića, pa i na 7:6 na svoj servis, pošto je napravio duplu servis grešku.

Slomio je Marina pri rezultatu 8:7 i posle velike borbe i drame osvojio taj-brejk rezultatom 9:7. Danil u četvrtom gemu drugog seta rutinski pravi brejk i dolazi do 3:1, a onda ga potvrđuje za 4:1 i tu je bilo jasno da će Rusi slaviti.

Održao je prednost i doneo Rusima titulu.

Duel ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

213 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: