Spektakl na "Old Trafordu" – jubilarac Ronaldo poželeo dobrodošlicu Rangniku!

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Arsenal rezultatom 3:2 (1:1) u derbiju za kraj 14. kola engleske Premijer lige.

Izvor: SS

Četvrtak, 02.12.2021.

20:15

Spektakl na
EPA-EFE/PETER POWELL

Fenomenalan meč na "teatru snova" sa tribina je pratio Ralf Rangnik, novi menadžer "crvenih đavola" koji čeka radnu dozvolu da sedne na klupu.

Trenutni vršilac dužnosti te funkcije Majkl Karik tako je i u drugo uzastopnom derbiju, posle 1:1 protiv Čelsija, veoma uspešno izvršio tranziciju posle otkaza uručenom Oleu Gunaru Soskjeru.

Utakmicu je obeležio vodeći gol Arsenala, o kome se uveliko priča na društvenim mrežama, budući da je bila u pitanju zaista nesvakidašnja i bizarna situacija.

Fred je nagazio svog golmana i dok je David de Hea bio na travi Emil Smit-Rou je postigao pogodak koji je posle četiri minuta čekanja priznat VAR asistencijom. U blagom šoku su bili domaći igrači, ali su brzo to pretvorili u mnogo žustrije napade ka golu Ramsdejla. I u samom finišu prvog dela utakmice su došli do izjednačenja.

Veoma lepu akciju su izveli domaći igrači, a egzekutor je bio Bruno Fernandeš i to je dalo krila "đavolima" da nastave sa napadima i u nastavku.

Na samom početku drugog poluvremena prvu šansu je imao Gabrijel, ali je De Hea briljantno intervenisao, a potom i Ronaldo minut kasnije.

Ipak, u 52. minutu nije bilo spasa za Arsenal, pošto je Rašford proigrao Portugalca, a on postigao svoj, verovali ili ne, 800. gol u karijeri! Samo dva minuta kasnije gotovo preslikana situacija na drugoj strani terena i Martin Edegor je pogodio za 2:2.

Od tog momenta sve je bilo izjednačeno, čak i šutevi ka golu rivala su bili 11:11 posle tačno sat vremena igre, ali je odlučujući momenat viđen u 70. minutu.

Tada je Fred oboren u kaznenom prostoru, a sudija Etkinson tek posle VAR signalizacije pokazao na "belu tačku".

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Kristijano Ronaldo, za svoj drugi gol na ovom meču, ukupno 801. u karijeri, ali što je najbitnije, treći Junajtedov kojim je doneo pobedu u ovom derbiju.

Sva dešavanja sa "teatra snova" pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: