Stanojević treći na večnoj listi Partizana

Neće Aleksandar Stanojević biti najsrećniji minimalnom pobedom Partizana nad Dubočicom koja igra Srpsku ligu, ali hoće plasmanom u četvrtfinale Kupa Srbije.

Izvor: SS

Sreda, 01.12.2021.

18:42

Stanojević treći na večnoj listi Partizana
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Takođe, razlog više za zadovoljstvo je i to što je dospeo na treće mesto večne liste Partizanovih trenera po broju utakmica koje su vodili sa klupe.

Stanojević je 148. samostalno vodio tim kao šef stručnog štaba i time je preskočio legendarnog Stjepana Bobeka sa kojim je do danas, a nakon prvenstvenog meča u nedelju na Voždovcu, delio tu poziciju.

Sada je iznad njega Ilješ Špic sa 206 utakmica na klupi Partizana i on bi teorijski gledano bio moguć da bude dostignut u jesen 2022. godine.

Na prvom mestu, ubedljivo iznad svih, još dugo će biti Ljubiša Tumbakovića sa čak 405 takmičarskih mečeva na klupi crno-belih.

Kada su u pitanju utakmice u Evropi, Aleksandar Stanojević će u četvrtak, na odlučujućoj utakmici protiv kiparskog Anortozisa za prolaz grupne faze Lige konferencije i za plasman u prolećni baraž za osminu finala ovog evropskog klupskog takmičenja, postati apsolutni rekorder u istoriji FK Partizan.

Sa trenutnih 30 utakmica, on to prvo mesto još uvek deli sa Vladimirom Vermezovićem (koji je trenerske mandate u Partizanu imao u periodima 2004-2005 i 2012-2013).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: