Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 08.08.2021.

13:15

Emotivni Filipović: Onaj "debeli čovek" zna šta radi

Kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović emotivno je preživeo osvajanje novog olimpijskog zlata.

Izvor: B92

Autor:B92

Emotivni Filipović: Onaj
Foto: Profimedia

Ovo mu je bilo drugi trijumf na Olimpijskim igrama a ujedno i oproštaj od reprezentacije.

"Zaista je sve emotivno, tek će nas sve stići, dali smo sve i više od toga. Hvala svima u Srbiji, Savezu, svim ljudima koji su nam pomogli, oni najbolje znaju ko su", rekao je Filipović posle meča.

Kaže da je ceo tim disao kao jedan i da su svi podjednako zaslužni za veliki uspeh.

"Nije moglo bolje nego da se ova generacija oprosti na ovaj način. Kao što su Žile i Boba (Živko Gocić i Slobodan Nikić p.a.) uradili u Riju, tako smo sada i mi. Potrajali smo još pet godina. Ovo nije uspeh samo ovih 13 igrača i stručnog štaba, ovo je uspeh celog sistema, taj sistem se pokazao da daje rezultate i davaće. Samo je bitno verovati do kraja", dodao je kapiten Srbije.

Posebno se osvrnuo na selektora Dejan Savića.

"Znam da je medijima u Srbiji i nekim ljudima bilo teško da poveruju da možemo do zlata posle onakvih igara u grupi, ali onaj 'debeli čovek' zna šta radi, uradio je to evo već drugi put. Njemu stvarno kapa dole, naklon do poda, ono što on ima u svojoj glavi niko od nas ni u najgorim snovima ne bi mogao da zamisli", zahvalio se selektoru Dejanu Saviću.

Imao je poruku i za naslednike.

"Ostavljamo vaterpolo u najboljim mogućim rukama, kad je bilo najpootrebnije, bili su tu. I ne samo ovi momci ovde, nego i oni koji zbog broja igrača nisu uspeli da krenu sa nama. Hvala im što su nas trpeli, mi smo sami sebi teški, ali nećemo ih vise 'daviti', doći ćemo na poneku utakmicu da se radujemo novim pobedama", zaključio je Filipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve