Nova vest
Tenis

Četvrtak, 25.05.2023.

11:43

Halep: Čekam da mi sude, ubijaju mi reputaciju

Rumunska teniserka Simona Halep razočarana je što je njeno saslušanje u vezi sa kršenjem antidoping pravila na US openu i treći put odloženo.

Izvor: B92

Autor:B92

Halep: Čekam da mi sude, ubijaju mi reputaciju
Foto: Profimedia

Bivša prva teniserka sveta u oktobru je suspendovana pošto je bila pozitivna na zabranjenu supstancu koja stimuliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca.

Ona je zbog suspenzije propustila brojne turnire, među kojima Australijan open ali neće igrati ni na predstojećem Rolan Garosu ni na Vimbldonu.

Halep je kritikovala Međunarodnu tenisku federaciju (ITF) i Međunarodnu agenciju za integritet tenisa (ITIA) zbog novog odlaganja saslušanja, pošto joj i treći put nije dozvoljeno da se čuje njena odbrana.

"Čekam da mi sude od oktobra. U decembru sam konačno uspela, zahvaljujući stručnjacima, da pokažem da je deo suplemenata koje sam uzimala bio kontaminiran, zbog čega je test bio pozitivan. Tražila sam, kako propisuju antidoping pravila, brzo saslušanje, to je moje pravo, to piše u pravilima. Nažalost ITF (ITIA) je tri puta odložila moje saslušanje, uskraćujući mi pravo da mi sudi Nezavisni sud i ne dozvoljavajući mi da učestvujem na bilo kom turniru osam meseci", navela je Halep.

"Propustila sam Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon. Da ne pominjem da ću izgubiti sve bodove i ranking. Ne samo da ubijaju moju reputaciju, već i mene kao profesionalnog igrača, a o posledicama na moje mentalno zdravlje ni ne govorim. Ovo nepoštovanje pravila u vezi sa brzim saslušanjem na koje imam pravo je toliko nepoštovanje prema meni, da nemam reči... Odložena pravda je uskraćena pravda", dodala je ona.

Dvostruka grend slem šampionka je prošle sedmice dobila novu optužbu, da postoji sumnja u njen biološki pasoš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve