Nova vest
Tenis

Sreda, 22.03.2023.

10:50

Cicipas: Nekad sam provodio dve nedelje zatvoren u sobi

Grčki teniser Stefanos Cicipas deluje spremnije za Majami, nego što je bio za Indijan Vels.

Izvor: MT

Autor: MT

Cicipas: Nekad sam provodio dve nedelje zatvoren u sobi
EPA-EFE/Sander Koning

Treći igrač sveta je imao problema sa povredom ramena, koja je uticala da ispadne u ranoj fazi Indijan Velsa od Džona Milmana.

"Radio sam dosta da bih bio bolji i osećao se bolje. Idem u pravom smeru. Osećam olakšanje jer sam se dosta mučio poslednjih nekoliko dana. Juče je bio dobar trening, imao sam dobre povratne informacije", rekao je Cicipas.

Cicipas će u drugom kolu Majamija igrati sa boljim iz duela O'Konel – Gaske.

"Nadam se da ću do petka ili subote biti blizu 100 odsto. A i ako ne budem, znam da sam dao sve od sebe da budem spreman za ovaj turnir", istakao je on.

Cicipas je govorio i o psihološkom aspektu.

"Otvoreniji sam i opušteniji, manje introvertan, posebno u poređenju sa poslednje tri ili četiri godine koliko sam na Turu. Bio sam veoma disciplinovan, još uvek sam, ali znam i da mogu da se opustim. Nekada sam provodio dve nedelje zaključan u sobi, u svom svetu, a sada sebi dozvoljavam više slobode. Mislim da mi je to mnogo dalo i omogućilo da rastem kao osoba, ali me sprečava da se 100 odsto fokusiram na tenis svake nedelje", zaključio je Cicipas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve