Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.11.2022.

16:05

"Novak nije sjajan primer"

Rene Stabs, bivša broj jedannu dublu, smatra da nije iznenađenje što Novak Đoković nije u konkurenciji za fer-plej nagradu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

ATP na kraju svake sezone dodeljuje tradicionalno nagrade, a Đoković ni 18. put neće biti laureat priznanja "Stefan Edberg".

Poznato je da se duže od dve decenije priznanje dodeljuje po nekada prvom igraču sveta, Stefanu Edbergu, koji je svojevremeno bio sinonim za fer-plej i višestruki je dobitnik nagrade.

Međutim, posle njega, nagradu su među sobom uglavnom delila dvojica igrača, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Španac je i ove godine na listi kandidata, a Stabs je u raspravi na Tviteru pokušala da obrazloži zbog čega, po njoj, Novak nije među kandidadtima.

I dok je jedan od fanova smatrao da je ponovo u pitanju loš odnos ATP prema Novaku, Stabsova smatra drugačije.

"Nema veze sa tim. Novak nije sjajan za sport na terenu, sudije ga kažnjavaju, lomi rekete i još mnogo toga. ON je apsolutno graciozan kada gubi, to mu priznajem, ali ova nagrada je za sportsko ponašanje na terenu i van njega. Tako da ne bi trebalo da ima veze sa ičem drugim osim toga", poručila je Rene.

U konkurenciji za priznanje su: Kameron Nori (Velika Britanija), Karlos Alkaraz (Španija), Kasper Rud (Norveška), Feliks Ože-Alijasim (Kanada), Rafael Nadal (Španija), Fransis Tijafo (SAD), Grigor Dimitrov (Bugarska), Hubert Hurkač (Poljska), Lorenco Museti (Italija), Mateo Beretini (Italija), Maksim Kresi (SAD).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve