Nova vest
Tenis

Četvrtak, 24.11.2022.

17:00

Oglasio se direktor Australijan opena – kako će dočekati Đokovića?

Direktor Australijan opena Kreg Tajli govorio je o prvog Grend slemu u sezoni, koji je na programu od 16. do 29. januara.

Izvor: MT

Autor: MT

Oglasio se direktor Australijan opena – kako će dočekati Đokovića?
Foto: Profimedia

Za razliku od 2022, u Melburnu će igrati i rekorder Novak Đoković, koji je ove godine imao problema sa ulaskom u zemlju.

Saga, okončana Novakovom deportacijom, izazvala je različite stavove u javnosti, koja će, nada se Tajli, lepo dočekati srpskog asa, kao i sve ostale učesnike.

"Mislim da će Australijanci uživati na turniru i dočekati sve igrače na pošten način", rekao je Tajli za "Age" i dodao:

"Prva stvar, fokusirani smo na sutra, da organizujemo veliki događaj. To je najveći sportski događaj na južnoj hemisferi i najveći događaj u Australiji. U to doba najveći događaj na svetu, tako da smo ponosni na tu činjenicu. Ne samo zbog ljudi koji dolaze, već sve koji gledaju".

Australijan open bio je organizovan tokom pandemije.

"Svi su prošli kroz težak period tokom korone. Uspeli smo da ga održimo oba puta (2021. i 2022), podrška vlade Viktorije je bila veličanstvena, a mi smo sport predstavili svetu".

"Bili smo prvi koji smo organizovali dva puta, zato sam ponosan. Bilo je mnogo stvari koje su se dešavale oko toga, ali to nije bilo neočekivano jer je to okruženje bilo takvo da se niko nikada nije susretao sa tim. Kad pogledam unazad, mislim da smo davali sve od sebe. Mogu vam garantovati da će se isto desiti danas, sutra".

Tajli predviđa Karlosu Alkarasu dobar rezultat u Melburnu, uprkos činjenici da je Novak, osvajač devet titula, u sjajnoj formi.

"Mislim da bi ovo mogla da bude ta godina. Dovoljno sam dugo u ovome. Znam da Australijan open otkriva velikane za budućnost", kazao je Tajli i dodao:

"Ako pogledate Đokovićevu formu, možete da kažete da je najbolji igrač na svetu. Neverovatan je teniser i ovo je turnir koji je najviše puta osvojio. Biće veoma gladan da ne dozvoli da mu mlađi teniseri oduzmu titulu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve