Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 03.10.2022.

13:10

Švjontek besna zbog rasporeda

Iga Švjontek, najbolja igračica sveta, neće moći da igra na finalnom turniru Bili Džin King kupa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Švjontek besna zbog rasporeda
Foto: Profimedia

Poljakinja je za to okrivila WTA i ITF jer zbog loše organizacije nije u stanju da se takmiči na dve strane u isto vreme, pošto se raspored popularnog takmičenja sudara sa WTA finalom.

Njena želja je bila da igra i na WTA finalu, ali i da pomogne svojoj zemlji u Glazgovu.

Kako je razlika izmežu dva takmičenja svega dan, Švjontek je rekla da neće biti u stanju da stigne da igra za reprezentaciju.

"Razmišljala sam o svemu i posle mnogo razgovora sa ljudima iz svog tima, shvatila sam da ćenu biti u stanju da igram na Bili Džin King kupu u Glazgovu. I to me čini tužnom. Veoma mi je žao jer igram za Poljsku kad god je to moguće i uvek dajem sve od sebe. Igrati za Poljsku ove godine je bila čast i nadala sam se da ću to moći i na kraju sezone. Razočarana sam što teniska tela nisu uspela da se dogovore oko nečeg tako bazičnog kao što je raspored turnira, dajući nam samo dan da pujujemo oko sveta i menjamo vremenske zone. Situacija nije dobra za naše zdravlje i to može da prouzrokuje povrede. Pričaću sa WTA i ITF kako bi se nešto promenilo. Situacija nije teška samo za mene, već i ta sve one koji podržavaju naš sport", poručila je Švjontek.

WTA finale u Fort Vortu u Teksasu završava se 7. novembra, dok finalni turnir Bili Džin King kupa počinje 8. novembra u Glazgovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve