Nova vest
Tenis

Četvrtak, 23.06.2022.

09:08

"Nadal može do kalendarskog slema"

Trener Rafaela Nadala Karlos Moja izjavio je da španski teniser može da dođe do kalendarskog slema, odnosno da osvoji sva četiri Grend slema u istoj sezoni.

Izvor:

Autor:

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Nadal je uprkos povredi stopala trijumfovao na Australijan openu i Rolan Garosu, a za istorijski podvig moraće da osvoji Vimbldon i Ju-Es open.

"To je realan cilj. Rafa je trenutno jedini koji to može da postigne ove godine. Nije mu prvi put u karijeri da se nadje u poziciji da razmislja o tome, ali mi to vidimo kao nešto daleko. Prešao je samo pola puta. Moramo postepeno da se krećemo prema tom cilju, ali to nije primaran zadatak, iako ga nećemo napustiti“, izjavio je Moja za Jurosport.

Kalendarski slem u istoriji su osvajala samo dva tenisera - Don Badž 1937. godine i Rod Lejver kom je to pošlo za rukom dvaput - 1962. i 1969. godine.

"Poslednji je bio Rod Lejver pre više od 40 godina. Teško je pomisliti da to mogu da uradim sa 36", rekao je Nadal ranije.

U konkurenciji dama kalendarski slem osvajale su Štefi Graf (1988), Margaret Kort (1970) i Morin Konoli (1953).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve