Nova vest
Tenis

Subota, 21.05.2022.

17:50

Vajda nije uspeo

Marijan Vajda, bivši trener Novaka Đokovića, nije uspeo da osvoji prvu titulu sa svojim novim štićenikom Aleksom Molčanom.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Vajda nije uspeo
Foto: Profimedia/Patrick Cannaux/DPPI/LiveMedia.

Molčan je poražen u finalu turnira u Lionu od Britanca Kemrona Norija, posle dva sata i 26 minuta – 6:3, 6:7 (3), 6:1.

Nori je uz dva brejka u početnom setu poveo sa 4:1, da bi Slovak uzvratio ribrejkom za 4:2, da bi ponovo popustio u devetom gemu, kada je Nori načinio novi brejk.

U drugom setu, Molčan je na 4:5 spasao dve meč lopte, i uskoro se dokopao se taj-brejka u kojem je bio ubedljiv, 7:3. Ipak, Nori je u trećem setu bio daleko bolji, uz tri brejka je stigao do 6:1 i titule.

Njemu je ovo četvrta titula u karijeri i druga ove sezone, pošto je prethodno slavio u Delrej Biču.

"Ovo mi je prva titula na šljaci, tako da mi mnogo znači. Ne mogu biti srećniji zbog toga kako sam igrao ove nedelje. Ostao sam bez teksta! Imao sam šanse da meč završim i ranije, u dva seta, ali nije mi tad uspelo. Ipak, nastavio sam dobro da se krećem i u trećem setu. Aleks je igrao dobro, posebno u taj-brejku, na kraju, srećan sam zbog ovog trofeja", poručio je Nori.

Vajdin novi igrač i dalje ostaje bez titule, a ovo mu je bilo treće finale u karijeri nakon Beograd opena 2021. i Marakeša ove godine. Dvadesetčetvorogodišnji Slovak će od ponedeljka biti 38. igrač planete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve