Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.10.2021.

17:45

Udar na ATP i "zaštitu" Federera: "Stalno mi otežavate"

Mladi norveški teniser Holger Rune kritikovao je sistem bodovanja koji je do skoro sprovodio ATP.

Izvor: MT

Autor: MT

Udar na ATP i
Profimedia/Andrew Schwartz/SIPA

Zbog pandemije koronavirusa i svih specifičnosti koje sa tim idu, tokom 2020. godine, Asocijacija je štitila bodove osvojene iz 2019. godine.

Stoga, teniseri su mogli da biraju da li će igrati ili ne, a najpoznatiji slučaj je od Rodžera Federera, koji nije dugo igrao zbog povrede i operacije kolena, ali je bio u Top 10, sve do danas.

Sve ovo je na Instagramu prokomentarisao Rune.

"Vi znate da sam veoma vredan i da se obično ne žalim. Ove godine, snažno sam se borio da ostvarim svoje ciljeve i uđem u top 100. ATP je konstantno otežavao posao meni i mnogim drugim mladim teniserima zbog toga što su 'zamrznuli' renking 2019. godine, što znači da igrači na ATP turu i dalje imaju poene od rezultata iz 2019. Bez obzira na njihove rezultate 2020. i 2021
", napisao je Rune na Instagramu.

Rune smatra da je zaslužio bolje mesto na rang listi.

"Gledajući na uobičajeno bodovanje od pre dve godine, ja bih bio 62. na svetu, a ne 124. Da li je to važno? Da, jer kada ste ambiciozni i naporno radite, važno je da budete nagrađene. Sa tim renkingom bih bio u mogućnosti da igram bolje turnire i osećao bih da se moj naporan rad isplatio. Osećam se umorno i ljut sam zato što mislim da ovaj sistem nije fer. Volim tenis, ali trebalo bi da se takmičimo pod jednakim uslovima", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve