Zvezda na skeneru B92.net: Eraković sazreo, napad zatajio

Crvena zvezda je u 167. "večitom" derbiju propustila šansu da praktično zakorači ka odbrani titule.

Izvor: Milan Tomiæ

Subota, 16.04.2022.

20:00

Zvezda na skeneru B92.net: Eraković sazreo, napad zatajio

Izabranici Dejana Stankovića nisu uspeli na svom terenu da savladaju Partizan (0:0) u prvom kolu plej-ofa Superlige, te je razlika između njih ostala dva boda.

Donekle očekivano, baš kao i uvek kada Zvezda nema imperativ pobede, viđen je meč, koji nije obilovao preteranim sadržajem.

Imala je Zvezda probleme da pâs igrom stigne do neke prilike u prvom poluvremenu. Ipak, u momentima kada su defanzivci imali loptu u svojim nogama, falilo je slobodnih igrača, koji bi preneli težište na polovinu rivala.

Zvezda je u prvih 45 minuta u više navrata svojim greškama mogla da pokloni vođstvo Partizanu. Olako ispadanje u sredini, individualne greške u predaji, brzina Meniga – sve je to moglo da naudi Borjanu.

Probao je Stanković uvođenjem Pavkova u drugom poluvremenu nešto da promeni u završnoj trećini terena, međutim, Zvezda je ostala bez prave šanse na ovom susretu.

Bilo kako bilo, uprkos ne preterano dopadljivom fudbalu, Zvezda može da bude zadovoljnija ovom "nulom", koja znači samo jedno – ista meta, isto odstojanje.

Golman i odbrana

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Milan Borjan – Ostao je nesavladan kapiten crvneno-belih na ovom susretu. U 20. minutu je skinuo sa glave Rikardu čist gol verovatno, dok je u nastavku lako hvatao lopte, koje su iz daljine upućivali, što šutem što centaršutem, igrači Partizana.

Kristijano Pičini (do 45. minuta) – Sasvim solidan u odbrani, ali u fazi napada nevidljiv. Prečesto dodavao prvom do sebe ili unazad. Ostao je u svlačionici na poluvremenu.

Strahinja Eraković – Definitivno pokazao da zaslužuje mesto u startnih 11. Sazreo je 21-godišnji štoper Zvezde i ponovio partiju iz meča sa Rendžersom nedavno. Pravovremenim intervencijama od samog starta izmamio je aplauze svojih navijača na stadionu. Možda i najbolji igrač crveno-belih danas.

Aleksandar Dragović – Odigrao je manje-više u svom stilu. Bio je manje zapažen od svog mlađeg kolege iz srca odbrane, s tim da ozbiljnijih grešaka i dopuštanja prilika Rikardu nije bilo.

Milan Rodić
– Izostala su ubacivanja u prostor. Doduše, morao je da vodi računa i o agilnom Menigu, stoga je dodatna opreznost svakako bila poželjna. Zbog predugog fora u prvom poluvremenu pokosio je Zdjelara zbog čega je požuteo.

Sredina i napad

foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Seku Sanogo – U nekoliko navrata, naročito u u prvom poluvremenu, ostavljao je prazninu na sredini terena i tako dopuštao protivničkim ofanzivcima da slobodno krenu na Dragoviću i drugovima. Najveći kiks je napravio u 25. minutu, kada je loše proceni kretanje lopte i Meniga. Na njegovu sreću, Zvezda nije bila kažnjena, Terzić je promašio zicer. U drugom delu utakmice delovao je dosta sigurnije.

Slavoljub Srnić (do 92. minuta) – Specijalista za ovakve utakmice. Borben do krajnjih granica, s tim da ga ta potrošnja u defanzivi košta u napadu. Najopasniju kontru Partizana u prvom poluvremenu uspešno je osujetio, zaustavivši brzonogog Kvinsija Meniga.

Gelor Kanga – Igrao je Gabonac po svojim standardima. Svuda ga je bilo na terenu, nudio se, pokušavao da poveže redove; nekad mu je to uspevalo, nekad nije. Nezgodne situacije sa igračem na leđima uglavnom je rešavao dobro, otvarajući prostor saigračima. Nije šutirao kao što ume sa velikih udaljenosti, a jedinu ozbiljniju grešku napravio je u prvom poluvremenu, ali nju Partizan posle kontranapada nije kaznio.

Aleksandar Katai (do 92. minuta) – Tokom čitavog meča videlo se da je Katai najbolji sa loptom. Na njegovu žalost, ume da se desi da konkretan učinak, u vidu kreiranja prilika ili ulaženja u šanse izostane. Takav slučaj je bio večeras.

Mirko Ivanić (do 70. minuta) – Činilo se pred derbi, makar zbog forme, da bi Mirko mogao da ponovi partiju iz meča sa Partizanom aprila prošle godine, kada je svojim golom odlučio pobednika. To se nije dogodilo. Ivanić je odigrao partiju ispod svog nivoa. U prvom poluvremenu je u nekoliko navrata pokušavao da svojim pasom probije odbranu rivala, bezuspešno, dok u drugom delu gotovo da loptu nije ni pipnuo. Zamenjen dvadesetak minuta pre kraja meča.

Ohi Omoidžuanfo (do 45. minuta) – Jedan od strelaca iz prošlog derbija bio je neprimetan u prvom poluvremenu. Nije imao nijednu šansu, a u vazdušnim duelima protiv njega, Miletić i Vujačić su odnosili pobede.

Izmene i trener

foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Milan Pavkov (od 45. minuta) – Nastavio je da muku muči sa štoperima Partizana baš kao i Ohi, umesto kojeg je ušao. Dobio je žuti karton zbog starta nad Vujačićem, a jedinu šansu da uputi udarac ka golu Stevanovića, u finišu, propustio je. Volej sa ivice šesnaesterca otišao je previsoko.

Milan Gajić (od 45. minuta) – Za nijansu konkretniji od Pičinija, kojeg je zamenio na pauzi. U nekoliko navrata je istrčao kontru i pokušavao centaršutem da pronađe nekog u šesnaestercu.

El Fardu Ben (od 70. minuta) – Nije ga mnogo bilo u poslednjih dvadesetak minuta meča. Stigao da zaradi žuti karton.

Nenad Krstičić (od 92. minuta) – Minut mu je bio dovoljan da zaradi žuti karton.

Radovan Pankov (od 92. minuta) - Nedovoljno za konkretnu ocenu.

Dejan Stanković – Najavio je ofanzivnu Zvezdu uz kalkulisani rizik. Kazao je i da ne može da očekuje isti derbi kao onaj februarski, ali mu se nadao. Odlučio se za proverenih 11, međutim, nije išlo u fazi napada, pas igra je bila sprečena, a duge lopte, prvo Ohi, a onda i Pavkov, nisu mogli da spuste na zemlju. Pokušavao je savetima da utiče na dešavanja na terenu, ali jednostavno "nula" na ovom derbiju je bila neizbežna. Čini se da su za nju više krivi igrači sredine terena, nego šef struke crveno-belih. Po završetku duela, još jednom je ovacijama bio ispraćen sa terena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: