Barsa pokvarila, Đoković i Mirotić ulepšali crveno-belo veče

Navijačima Crvene zvezde su nakon poraza od Barselone osećanja bila pomešana.

Izvor: Milan Tomiæ

Sreda, 15.12.2021.

08:00

Barsa pokvarila, Đoković i Mirotić ulepšali crveno-belo veče
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Izabranici Dejana Radonjića nisu uspeli da skinu skalp lideru Evrolige i duel 15. kola izgubili su rezultatom 76:69, međutim, bilo je sinoć u Beogradu pregršt lepih slika.

"Nudila" se Blaugrana u završnici, ali loš procenat šuta za tri poena, dosta promašenih bacanja u paru sa iskustvom Katalonaca, presudilo je.

Na momente je ovaj meč podsetio na one velike od pre nekoliko godina, kada su uostalom i naneli jedina dva poraza Barseloni u međusobnim utakmica, u novijoj istoriji.

Zvezda je slavila nad španskim gigantom 2016. (76:65), kada je briljirao Marko Gudurić, uz pomoć Marka Simonovića i Milka Bjelice, dok je godinu dana kasnije ostvaren trijumf od 90:82, ponovo na krilima crnogorskog košarkaša, koji je tada blistao zajedno sa Tejlorom Ročestijem.

Iako ovo decembarsko veče nije imalo isti epilog kao ta oktobarska, navijači crveno-belih mogli su da budu zadovoljni.

Nijanse su odlučivale u duelu sa prvoplasiranom ekipom elitnog takmičenja, borbenost njihovih miljenika nije izostala, a posle nekog vremena na tribinama, odnosno pored terena, bio je prisutan i najpoznatiji zvezdaš na svetu – Novak Đoković.
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Generalno je atmosfera na utakmici sa Barselonom u "Pioniru" bila odlična, malo je falilo da to grotlo proguta favorita...

Čini se da Radonjićevi izabranici ove sezone nisu imali jaču i bolju podršku sa tribina, možda čak i veću nego u večitom derbiju odigranom pre mesec dana.

"Rola" svakog igrača ispraćena je gromoglasnim aplauzom sa tribina, a navijači su prepoznali i napredak u igri kod dvojice, koji su bili najkritikovaniji, Dejana Davidovca i Majka Cirbesa.

Nemac možda nije bio toliko kritikovan, koliko "nesnađen", uz ogradu da od početka sezone nije nešto naročito ni dobijao priliku. Ni protiv Barselone nije, doduše, imao neku minutažu (7), postigao je samo dva poena, ali nekoliko skokova, borbenost i "stavljanje u džep" Brendona Dejvisa na startu meča nisu prošli nezapaženo.

Što se tiče Davidovca, delovao je mnogo sigurnije nego ranije, u pojedinim trenucima činilo se kao da je vođa na terenu. Meč je završio sa osam poena, šest skokova, tri ukradene lopte, dve asistencije i tako pokazao da je u procesu podizanja forme.

Standarno, kao i tokom prethodnih nekoliko meseci, najbolji kod Zvezde su bili Nikola Kalinić i Luka Mitrović, koji su dali po 15 poena, odnosno Nejt Volters, koji je sa 11 poena bio još jedini dvocifren.

Ako je očekivan bio učinak spomenute trojke, onda se isto može reći i za Ostina Holinsa, koji je pokazao kontinuitet, ali negativan – utakmicu je završio sa samo dva ubačena poena. Pri rezultatu 68:71 imao je trojku za izjednačenje, ali je nije iskoristio. Kazna je stigla u narednom napadu, Nikola Mirotić je pogodio uz faul i najavio trijumf gostiju. Stefan Marković je potom bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, a pobeda Barselone bila je zapečaćena trojkom Kajla Kjurika na tridesetak sekundi do kraja.

Ova utakmica kola u Evroligi bila je upotpunjena sa Novakom Đokovićem, koji je dobio ovacije čim se pojavio pored terena dvorane "Aleksandar Nikolić".

Odavno nije prisustvovao meču crveno-belih, a po načinu praćenja videlo se da mu je nedostajalo.

Pridružio se navijačima u standarnom "utišavanju" himne Evrolige, a tokom samog duela bio je i te kako uključen u dešavanja na terenu.

Radovao se, nervirao, na momente samo što nije uleteo na teren, a sve je to rezultiralo da promukne već do poluvremena, kada je porazgovarao sa novinarima.

"Atmosfera je uvek fenomenalna, navijač sam Zvezde, to svi znaju, a pratim košarku i sve naše timove. Košarka mi je omiljeni sport za gledanje, "Pionir" najbolja dvorana. Retko imam priliku da prisustvujem uživo utakmicama, tako da se uživim. Stalo mi je, navijam. Doveo sam i neke prijatelje iz inostranstva i oni su svi oduševljeni", rekao je Đoković.

Neizbežna tema bila je i tenis, nova sezona, ali najbolji igrač planete ostao tajanstven.

"Počele su pripreme i idu dobro", kratko je poručio Đoković. Novak u "Pioniru" nije privukao pažnju samo navijača i novinara, već i igrača Barselone, među kojima je i Nikola Mirotić.

Nisu očekivali najboljeg tenisera sveta kraj terena, imali su motiv da se "pokažu", a na kraju su pojedini, poput Kajla Kjurika, prišli Novaku da se fotografišu.

"Neverovatno. Novak je najveća legenda svih vremena, u sportu i tenisu. Imao sam čast da ga upoznam u Americi, nisam očekivao da će doći na utakmicu. Bilo je veliko iznenađenje i velika čast da ga pozdravimo. Kada su ga videli pitali su me da li mogu da se slikaju. Odgovorio sam im 'Idite, pitajte čoveka'. Vidi se koliki je čovek Novak, svima hoće da pruži pažnju. Moramo svi da budemo ponosni. Bila je to velika motivacija, da igramo pred njim", rekao je Mirotić.

Rođeni Podgoričanin je i sam po završetku utakmice pružio pažnju, prvo srpskim novinarima, a onda i navijačima crveno-belih.

Mirotić je u dobrom raspoloženju ćaskao sa okupljenima ispred dvorane, strpljivo se fotografisao sa svakim, šalio, a sve to je trajalo dobrih 20 minuta.

Dok autobus sa delegacijom Barselone nije bio spreman za polazak...

Nakon ovih, mnogo bitnijih, životnih, ljudskih stvari, niko, bar od nekoliko desetina pristunih, više nije ni razmišljao o utakmici – i porazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: