Partizan na skeneru B92.net: Cilj (ne) opravdava sredstva

Partizan je u drugoj utakmici remizirao protiv Hamruna (3:3), igrao se sa odbranom i klupskim koeficijentom, pa se ponovo sa kiselinom u ustima vraća kući.

Izvor: SS

Četvrtak, 25.08.2022.

22:15

Partizan na skeneru B92.net: Cilj (ne) opravdava sredstva
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Da, piše se da je sa ukupnih 7:4 izborio novi plasman u grupnu fazu Lige konferencija, te stoji da je meč na Malti bio je odrađivanje posla za srpskog vicešampiona, ali je u tome je uspeo samo donekle, jer je ispuštena prednost od 3:1 i nisu osvojeni novi bodovi za koeficijent, kao ni još malo popunjena klupska kasa.

Ali, taktika i izdanje tima Gordana Petrića nije u potpunosti zadovoljila navijače crno-belih. Naprotiv...

Novi šef struke je ostao dosledan potpuno novoj formaciji sa petoricom u poslednjoj liniji, odnosno, trojicom štopera, kao i da posed lopte u potpunosti prepusti ne preterano kvalitetnom i anonimnom protivniku.
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ
Na kraju tri primljena gola (četiri ukupno od Maltežana) nikako ne idu u prilog toj odluci Petrića, a koliko je to dobar put najbolje ćemo videti u predstojećem "večitom" derbiju protiv Crvene zvezde 31. avgusta.

Podsećanja radi, prethodno Partizan očekuje i gostovanje Radničkom u Kragujevcu u nedelju uveče.

Do tada, kao što ste i navikli, analizirali smo pojedinačan učinak svakog igrača, ali i trenera Partizana.

Golman i odbrana

Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ
Aleksandar Popović – Možda nije bio kriv za primljene golove, ali tri lopte u njegovoj mreži protiv Hamrun Spartansa, pa makar i dva iz penala, svakako su nešto čime će se hvaliti u CV-ju. Odbrana je pretrpela promene, a on ne deluje kao komantant iste.

Marko Živković – Ponovo je pokazao da ima centaršut koji unosi nemir u protivničke odbrane, a tako je bilo u 34. minutu kada je Gomeš prvi put pogodio. Mogao bi da poradi na igri u odbrani, ali mora se napomenuti da je bekovima najteže kod ovakvih turbulencija u poslednjoj liniji.

Svetozar Marković – Najbolji deo štoperskog trija crno-belih, i na ovom meču, ali i inače. Međutim, ni on ne uspeva najbolje da se istakne u ovoj formaciji koja je novina za sve.
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ
Igor Vujačić (do 70. minuta) – Pohvalno je što igra kao da ga ne čeka transfer i u svaki duel ulazi žestoko, što donekle popravlja utisak. Međutim, ne ide mu u prilog kada lopta fijuče kroz peterac, a u odbrani u čijem je središtu duva baš ozbiljna promaja.

Siniša Saničanin – Proletanje u prazno i demarkacija od igrača na koje motri ne bi smele da mu se događaju u grupnoj fazi, ali imajući u vidu njegovu formu, teško je garantovani da se to neće dešavati. Očekivalo se da bi njemu najviše trebalo da "legne" ovakva formacija, kao levonogom štoperu, ali uopšte ne deluje tako.

Slobodan Urošević – Za kapitensku traku se izborio stažom, a uskoro bi za epitet miljenika među navijačima mogao golovima. Niko nije očekivao da će popularni Čaki postati pravi golgeter i čovek koji će pogoditi kada ekipi ne ide, ali to je zaista tako. On je svakako jedan od igrača koji je zaradio dnevnicu na ovom meču.

Vezni red i napad

Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ
Ljubomir Fejsa – Spor kod prvog gola Hamruna, a i generalno malo je koristio u defanzivnom bloku koji su domaći igrači kroz posed prelako probijali. U ofanzivnom delu odavno potpuno nekreativan i beskoristan. Vrlo loša partija.

Patrik Andrade – Stoji da mu odgovara da igra više u završnoj trećini, ali ove večeri je Petrić odlučio da se Partizan većinski brani i čeka da prolazi vreme, pa je i Andrade u većem delu meča bio u zapećku. Ipak, kada se našao u poslednjoj trećini terena, bio je opasan, pa je tako fenomenalno u 79. minutu slabijom desnom nogom poslužio Rikarda za 3:1.

Fuseni Dijabate – Ovog puta nije bio nagrađen za borbenost i trku koju u svakom meču pokazuje, ali još jednom se videlo da je potreban ovom timu Partizana i tako će biti i ubuduće.

Kvinsi Menig – Kako je došao Dijabate i zaigrao na zavidnom nivou, tako se izgubio Kvinsi Menig. Očekivalo se da će u crno-beloj "čekalici" on uspeti da dobije neku kontru i iskoristi je, ali ovaj smušeni Partizan to nije uspeo da mu obezbedi.

Rikardo Gomeš – Jedini igrač Partizana koji je konstantan i koji radi ono što se od njega očekuje. Ponovo je iskoristio prvu pravu priliku u kojoj se našao i efektnom zavšnicom sasekao krila hrabrim igračima Hamruna posle vodećeg pogotka. Kasnije je imao jedan promašaj, ali i još jedan gol, pa mu se i ovog puta mora pripisati da je bio najbolji igrač u interesantnim crno-sivim dresovima Partizana.

Izmene

Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ
Kristijan Belić (od 70. minuta) – U prvoj utakmici je sa klupe dobio žuti karton posle minut, a sada mu je bilo potrebno desetak da skrivi penal. Jeste mlad i ima talenta, ali ne pokazuje stabilnost iole dovoljnu da bi iz nje proizašao kvalitet.

Bibars Natho (od 74. minuta) – Pet minuta je bilo dovoljno da pokaže koliko znači u kreaciji i zbog čega bi morao da dobija šansu. Ako već ne može ceo meč, onda makar na pola sata. Pocepao je odbranu Hamruna kao nožem i namestio asistenciju Andradeu, odnosno, drugi gol Gomešu.

Zlatan Šehović (od 80. minuta) – Nedovoljno na terenu da bi bio ocenjen.

Trener

Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ
Gordan Petrić – Ponovo se odlučio za ziheraški pristup i još jednom mu se to nije obilo o glavu. Ako je ozbiljan u svom poslu, moraće temeljno da se pozabavi moralom njegovih igrača na koje nikako dobro neće uticati gubitak vođstva od 3:1. Njegov Partizan već treći meč izgleda sporo i bez samopouzdanja i, premda će neki reći da cilj opravdava sredstva, ovo nije igra crno-belih kakvu navijači žele na kraju cilja. Ovo nikako nije deo sezone u kom se eksperimentiše sa formacijom, a pogotovo ne u situaciji kada ekipa nema identitet i ne uspeva da poveže ni pola sata dobre igre u kontiuitetu. Cilj je ostvaren, ali nekad su važna i sredstva koja vode do ostvarenja.

Autor – Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: